RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Elin Reitan (Side2)

Her er årets kvinner

Sist oppdatert:
Hyller norske kvinner som gjør noe for andre. Se hvem og hvorfor.

GRAND HOTEL(SIDE2): - Kvinner i Norge er fantastiske, og vi ønsker å hylle de som gjør noe for andre, sier Line Skogen, markedssjef i Nivea, til Side2.

Vi møter henne på toppen av Grand Hotel i Oslo, i forbindelse med offentliggjøringen av Nivea Awards-vinnerne. Utdelingen, som er et samarbeid mellom kosmetikkmerket og magasinet KK, er en hyllest til kvinner som gjør livet til andre vakrere.

Det kåres to vinneren, en i kategorien «Samfunn & Kultur» og en i kategorien «Familie & Venner». Resultatet er basert på stemmer fra folket, men det er til syvende og sist en jury som har hatt det siste ordet når vinnerne er blitt plukket ut.

- Grunnen til at vi gjør dette er at vi ser to trender i samfunnet. Det ene er givergleden, og det at man skal hjelpe andre. Det andre er at man går tilbake til det autentiske, og Nivea blir jo 100 år neste år så vi har jo vært her lenge. Vi ønsker samtidig å gi noe tilbake til forbrukerne, og vi vil fokuserer på kvinnene, forteller markedssjefen.

- Ikke vanskelig
I utgangspunktet var det 12.000 nominerte, og over 15.000 har gitt sin stemme. I kategorien «Samfunn & Kultur», har man sett etter kvinner som har en sak de brenner for som strekker seg utover å hjelpe venner og familie. I kategorien «Familie & Venner» har man sett etter kvinner som hjelper de rundt seg uten å forvente noe tilbake.

- Vi fikk inn mange gode kandidater, men det var noen som utmerket seg. Det var stor enighet om vinnerne, og det var ingen vanskelig prosess, sier journalist og jurymedlem, Sarah Natasha Melbye.

Melbye har sammen med forfatter og fjellklatrer Cecilie Skog, programleder Synnøve Skarbø, hårstylist Birger Løkeng, sjefredaktør i KK Gjyri Helen Werp, og markedssjef i Nivea, Line Skogen dannet juryen, som har hatt i oppgave å plukke ut vinnerne.

- Det har ikke vært noe krangling om avgjørelsen, og det har bare vært hyggelig å sitte i juryen, sier Skog, som for anledningen har byttet ut ski- og klatreutstyr med en litt mer avslappet stil.

- Betyr mye
Vinneren av kategorien «Samfunn & Kultur» er lederen i Nodat Ida Eliassen-Coker (29). Hun er svært lykkelig over bemerkelsen. Den idelle organisasjonen lærer opp dyr for bruk i terapien, og det er liten tvil om at pengepremien på 45.000 kroner kommer godt med.

- Vi startet organisasjonen for to år siden, og vi har fått overveldende, positive reaksjoner. De 45.000 kronene organisasjonen nå har vunnet, skal brukes til å lære opp flere frivillige - for det trenger vi, sier hun til Side2.

Hun forklarer at frivillige dyreeiere får opplæring hos Nodat, og både dyret og eieren går deretter på besøk til ulike institusjoner etter opplæringen.

- Det er forsket mye på hvilken effekt dyr har på mennesker. Man ser at de bidrar til lavere blodtrykk, og man ser nå at også autister har veldig godt utbytte av å være sammen med dyr, forklarer Eliassen-Coker.

Siden tilbudet er gratis, for både pasienter og institusjoner, sliter de med å ha nok ressurser til å hjelpe flere.

- Ideen kom da jeg bodde i USA. Der er dyreassistert terapi veletablert, og man har holdt på med det i 30 år.

- Gjøre noe for meg selv
Vinneren av kategorien «Familie & Venner», Ragnhild Ingeberg (37), er også svært glad for utmerkelsen.

- Det føles veldig rart å ha vunnet, men jeg er veldig takknemlig. Jeg stiller alltid opp for andre. Om det skal være barnevakt, oppussing, dyrepasser, forteller hun og avslører at hun var nominert, og kom til finalen i begge kategorier.

- Jeg er glad jeg vant «Familie og venner»-prisen. Nå kan jeg endelig gjøre noe for meg selv, utbryter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere