*Nettavisen* Nyheter.

Her er årets ungkarsbønder

Tre kvinnelige bønder og en mannlig bonde gikk videre i «Jakten på kjærligheten».

24.09.08 09:13

(SIDE2:) Kvinnene er tydeligvis tilbake på banen etter at fjorårets sesong hadde bare mannlige bønder.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Klikk på bildet for å forstørre.

GURO HUSEBY
Alder: 27
Bosted: Oslo
Yrke: Odelsjente, forvaltningsøkonom i utenlandsenheten i Statsbygg med mastergrad i økonomi og ressursforvaltning fra Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, hvorav 2 semestre i utlandet.

Guro om seg selv:
- Jeg er ei nysgjerrig jente med allsidige interesser! Jeg liker å være ute i frisk luft - om vinteren blir det skigåing, og om sommeren er jeg mye ved havet. Jeg er glad i svømming, dykking, seiling og padling! I helgene er jeg ofte på tur med venner, og jeg liker å reise. Jeg er glad i dyr og har en spesiell interesse for hval.

Gården:
Gården som foreldrene til Guro nå driver, og som hun skal ta over, ligger idyllisk til like utenfor Sandefjord sentrum, én kilometer fra sjøen. Familien Huseby driver med mye forskjellig. De har svineproduksjon, kornproduksjon, purreløk, drivhus og skog.

Gården har vært i familien siden 1920-30-tallet, og Guro blir tredje generasjon som tar over.

Klikk på bildet for å forstørre.

OLA SYLTE:
Alder: 29
Bosted: Surnadal
Yrke: Gårdbruker

Om Ola:
Ola driver med griser på gården i Surnadal. Han tok over gården for et par år siden, gården har vært i familien lenge. De har eget gårdsslakteri som de holder på å utvide. Kvalitet på råvarer er viktig for Ola og faren, og det er en av hovedgrunnene til at de startet opp slakteriet.

Gården:
Gården heter Austigard Sylte og ligger i Surnadal, 8 mil fra Kristiansund. Den ligger innerst i Surnadalsfjorden, omgitt av høye fjell. Det er skisenter i nærheten om vinteren, og familien har fiskerettigheter til elva.

Foreldrene til Ola bor i nærheten, og de har et nært forhold, noe en potensiell kjæreste kanskje vil synes er en utfordring.

Klikk på bildet for å forstørre.

RAGNHILD STRØMMEN STRAND
Alder: 23
Bosted: Røn/Sogndal
Yrke: Student, Idrett, fysisk aktivitet og helse

Ragnhild om seg selv:
Jeg er ei blid, sosial, arbeidsom og jordnær jente. Trivselen er stor når dagene er aktive og inneholder utfordringer. Fysisk aktivitet og trening i et helseperspektiv er et av mange interessefelt. Fritida går gjerne med til sosiale aktiviteter med venner og familie, trening, skikjøring/gåing, fisking, ferieturer, eller til å lage god mat. Til høsten håper jeg å kunne videreutvikle jaktkunnskapene mine både på små- og storviltjakt.

Gården:
Gården Ragnhild har odel på ligger i Røn i Valdres, nær fjorden med utsikt over bygden og Jotunheimen. På tunet finnes både et nytt hovedhus og fjøs, samt et stabbur som er fra 1880. Stabburet er under restaurasjon og planen er å bruke det til spekemat.

I tillegg har gården ei seter på Flisøya. For øyeblikket driver familien med tradisjonell melkeproduksjon, men Ragnhild ønsker også å bruke gården til grønn omsorg.

Klikk på bildet for å forstørre.

SILJE STENSLAND
Alder: 28
Bosted: Bergen/ Norheimsund
Yrke: Eiendomsmegler og fremtidig gårdbruker.

Om Silje:
Silje jobber som eiendomsmegler i Bergen og skal overta gården til foreldrene i Norheimsund med tiden. På gården driver de med melkekyr, den har vært i slekten lenge og har vært kvinnestyrt de siste 200 årene.

Gården:
Gården Silje skal ta over ligger idyllisk til i bygda Steinsdalen i Nordheimsund. Gården har god utsikt til både vann, fjell, foss og isbreen Føgefonna, med Hardangerfjorden rett rundt hjørnet.

Gården består av to hovedhus, fjøs og grønne enger og åker og gårdsdriften består av melkekyr. De kontaktsøkende kyrne går løst rundt i fjøset, og får til og med mat når de vil i en egen «godismaskin» for kyr.

Les mer om «Jakten på kjærligheten» på TV2 Underholdning

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Lyst på en kjæreste? Prøv Side2s datingtjeneste Match!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.