*Nettavisen* Nyheter.

Her er armbåndet

Foto: Foto (ODD HELGE BRUGRAND)

Liv Signe Navarsete bar det fine armbåndet i sitt eget bryllup.

08.09.10 11:04

Sp-leder Liv Signe Navarsete fikk i 2006 et armbånd i hvitt gull fra Aker Yards til en verdi av 26.500 kroner.

Gaven ble mottatt da hun som gudmor døpte ferjen M/S «Bergensfjord». Hun har fått mye kritikk for at hun beholdt armbåndet i privat eie - og unnlot å registrere det.

Les også: Professor: - Navarsete skulle sagt nei

Bar armbåndet
Navarste som kommer fra Sogndal, har bodd i Lærdal siden 2000. På skuddårsdagen 29. februar 2008 fridde hun til varaordfører Lars Petter Nesse.

17. mai 2008 giftet de seg i den norske sjømannskirken i London. Bryllupsfesten ble holdt i Lærdal med 100 mennesker, en anledning hun valgte å bruke armbådet, skriver VG.

Navarsete ble som tobarnsmor i 1992 enke da ektemannen brått døde på grunn av hjerteinfarkt.

- Burde reagert, beklager!
I Politisk Kvarter onsdag morgen sa Navarsete at hun kun hadde brukt armbåndet ved et par private sammenhenger og tre-fire offentlige sammenhenger.

- Da jeg fikk gaven, var jeg ikke kjent med verdien. Men jeg var opptatt av ligningen, og på det tidspunktet jeg fikk taksert det og fikk vite prisen, burde jeg ha reagert, sa hun da.

Les også: - Jeg håper jeg kan få tilgivelse

Levert tilbake
Statsråden rapporterte inn gaven til skattemyndighetene på selvangivelsen og skattet av den, men hun unnlot å registrere armbåndet. Hennes sjef, Jens Stoltenberg, ble først kjent med gaven i forrige uke.

Armbåndet er nå levert tilbake fra Kommunal- og regionaldepartementet til Samferdselsdepartementet. Samferdselsdepartementet vil levere det tilbake til giver (STX European).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.