*Nettavisen* Nyheter.

Her er avføringen klint på veggene

Døra inn til herretoalettet på Rørestrand ble brutt opp. Så fulgte et omfattende hærverk. Fortsetter hærverket, må trolig kommunen stenge tilbudet til turfolket

Døra inn til herretoalettet på Rørestrand ble brutt opp. Så fulgte et omfattende hærverk. Fortsetter hærverket, må trolig kommunen stenge tilbudet til turfolket Foto: Jan Broms (Gjengangeren)

Nå vurderer kommunen å stenge de kommunale toalettene.

24.04.14 11:32

HORTEN (gjengangeren.no): – Veldig trist at noen ødelegger på denne måten. Det er bare håpløst at noen kan oppføre seg på denne måten, sier park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen i Horten kommune.

Nettavisen advarer mot sterke interiørbilder som ligger nederst i saken.

Hærverket på det kommunale toalettanlegget på Rørestrand har trolig skjedd i løpet av siste delen av påsken. En turgåer oppdaget hærverket og meldte fra til kommunen.

– Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett eller hørt noe vi kan sette i forbindelse med hærverket, sier Petersen til Gjengangeren.

Vurderer anmeldelse

– Vi har ennå ikke bestemt oss for om vi skal anmelde forholdet til politiet eller ikke. Men politiet er kjent med saken, sier Petersen.

Herretoalettet på Rørestrand er et virkelig trist syn. Gulvet på herretoalettet er fullt av avføring, og avføringen er klint opp etter vegger og dør. Stanken er forferdelig. Uvedkommende har kommet seg inn på toalettet ved å bryte opp inngangsdøra. Den har også betydelige skader.

Toalettet i Borreparken ved stranda i nærheten av Steinbrygga båtforening er også brutt opp og tilgriset.

– Men i et langt mindre omfang enn det vi ser på Rørestrand, sier park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen. Også dette toalettanlegget er i kommunal eie.

Desinfiserte toalettene

Ansatte i teknisk drift var i går på Rørestrand for å rengjøre toalettet.

– Jobben var ikke noe å glede seg til. Vi har mange andre ting å bruke dagene på enn å vaske og desinfisere etter hærverk som dette. Men vi setter i stand toalettene på Rørestrand og i Borreparken til beste for brukerne, sier Sven-Erik Petersen.

– Spesielt om våren er vi dessverre utsatt for hærverk på toalettene. Vi skulle gjerne ønske at vi kunne åpne for publikum til påske, men det har vi verken økonomi eller ressurser til å klare. Vi har mange fine dager nå om våren hvor folk benytter strendene og ikke minst Kyststien. Vi åpner etter 17. mai. Da må vi ha folk til å rengjøre og holde toalettene i god stand, sier Sven-Erik Petersen.

Vurderer å stenge

Tidligere har noen moret seg med å knuse rutene på toalettanlegget på Rørestrand. Glass er nå erstattet med trelemmer, og døra er skalket igjen inntil videre.

– Vi må hindre at noen tar seg inn på toalettet, sier Petersen.

Dersom hærverket fortsetter, kan kommunen komme i den situasjonen at stenging av toalettene er eneste utvei.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRIST SYN: Dette er hva som møtte de kommunalt ansatte som i går tok drittjobben med å vaske og desinfisere gulv, vegger og dører i toalettanlegget på Rørestrand. Foto: Gjengangeren (Jan Broms)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.