RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er båtfolkets paradis

Sist oppdatert:
1200 meter brygge med båtnyheter, lekre luksusyachter, gromme fartsvidundere og bra billigbåter. Vi har besøkt båtfolkets Mekka - « Båter i Sjøen». Se bildene her.

KADETTANGEN (TV 2 Nettavisen): Årets båtmesse er den største noensinne, og er vel verdt et besøk for alle med et snev av båtinteresse. her finner du alt fra små joller med ensifrede påhengere bak, til flere tonn store yachter med et over 1000 dieselhester. Leter du godt finner du også det som må være en av de styggeste båtnyhetene i år.

TV 2 Nettavisen sjekket derimot ut to av de råeste båtene på årets messe.De kan de se her.

Se flere båtdrømmer her:

Råflott luksus til 9 millioner

Her er høstens båtnyheter

Lei Røkkes drømmeyacht

Billig og bra
Selvom båt er dyrt, er det i år flere " nye" merker tilstede på «Båter i sjøen» som kan levere bra båt til en billig penge. En av de er Drago, som har hatt god suksess med sin Drago 550 og Drago 660. Spesielt sistnevnte har blitt betydelig oppgradert de siste årene.

Båten importeres av Som Marina og kan leveres med laminat-teakdørk, godt utstyrt cockpit, toalettrom og bra uteplass. Med en 115 hk i hekken leveres båten for omlag 278.000 kroner. Dette er mye båt for pengene, hvis ikke merkenavnet er det du er mest opptatt av. I tillegg kan båten skilte med svært så ok sjøegenskaper.

En annen nyhet på messa var prototypen på Skibsplast 685. I Norge har modellen 655 solgt veldig bra, og 685 er tenkt som et alternativ til de som ønsker en noe større båt. Og med tanke på at den bare er 30 cm lengre, får du mye plass for pengene. Her er separat toalettrom, stikkøye - alt i alt soveplass til fire personer.

Askeladdens nyhet som ble lansert i våres - Z7 var også på plass. Det samme var en rekke andre kjente merker som Fjordterne, Saga, Hansvik og mange råflotte rib'er - blant annet Tempest 900 med 2 ganger 250hk i hekken..

Her kan du velge blant klassikere, eller kikke på Nimbus mange kreative båtløsninger. Modellen 250, som er en walk-around båt,med stor uteplass, og likevel bra kabin kan være en god løsning for mange nordmenn.

Også flotte skjærgårdsjeeper som White Shark og Boston Whaler.

Styggeste båten
I tillegg fant vi det som må være en av årets styggeste båtnyheter - nemlig Faeton 29 Scape. Båten er sikkert OK, men det fersken/hudfargede skinninteriøret, og det rødrutede/mønstrede putetrekket, både innvendig og utvendig var mildt sagt lite lekkert. Mulig enkelte med stor 70-talls interesse faller for dette, men for oss er det akterutseilt i 2005.

Men for alle del - båten er din for en million kroner.

Se og døm selv:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere