RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Inge Berge (Mediehuset Nettavisen) (Mediehuset Nettavisen)

Her er bensinen nede på 12-tallet

Sist oppdatert:
Er dette landets billigste bensin akkurat nå?

På ST1-stasjonen i Høvik i Bærum, fant Nettavisen billig drivstoff lørdag. Her er prisene for en liter 95 blyfri bensin 12, 93 kroner, mens dieselen ligger på 12.40 kroner for literen.

Dyr olje
Oljeprisen ligger nå på 114,54 kroner fatet, dette er en sterk pris, og det er ingenting som tilsier et slikt fall i bensinprisen akkurat nå.

Hvis vi sammenligner med Statoils veiledende priser, er litersprisen på 95 blyfri 14,43 kroner. Dette er en prisforskjell på 1,6 kroner.

Tilbud og etterspørsel
Prisen på råolje styres av tilbud og etterspørsel på verdensmarkedet, og forandrer seg fra dag til dag. Det samme gjelder dollarkursen. Begge disse variablene påvirker prisen på det drivstoffet som selges på bensinstasjonene.

Skatter og avgifter utgjør også en viktig del av prisen på bensin og diesel. I Norge har vi en tredelt avgift: Bensin/dieselavgift, CO2-avgift og merverdiavgift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere