*Nettavisen* Nyheter.

Her er bin Ladens dødsattest

Foto: - (Ap)

Sjansen for at det ikke var Osama bin Laden er lik «én til 11,8 kvadrillioner».

20.06.11 12:25

Det amerikanske justisdepartementet har nylig offentliggjort Osama Bin Ladens dødsattest.

I det fire sider lange dokumentet slå de fast at det virkelig var Osam Bin Laden som ble skutt og drept av amerikanske spesialstyrker 2. mai i år.

I dokumentet beskriver Justisdepartementet hvordan de fikk bekreftet bin Ladens identitet.

- Kort tid etter raidet i Abbottabad, samlet de amerikanske spesialstyrkene DNA-prøver fra kroppen til bin Laden. DNA-prøvene ble så fraktet fra Abbottabad i Pakistan til en amerikansk millitærbase i Afghanistan, der prøvene umiddelbart ble analysert av Forsvarsdepartementet (DoD) og CIA, heter det i dødsattesten.

Les hele dokumentet i sin helhet her (PDF). - Eller i bunnen av saken.

- Én til 11,8 kvadrillioner
Testene bekreftet at prøvene fra raidet i Abbottabad matchet DNA-profilen til Osama bin Laden, og Justisdepartementet anslår at sjansen for at de har tatt feil mann er lik null.

- Sjansen for at en feilaktig identifikasjon er omtrent én til 11,8 kvadrillioner, heter det i attesten, som er datert 16. juni, og underskrevet av assisterende statsadvokat i det amerikanske Justisdepartementet, George Z. Toscas.

Nøye analyser
I tillegg til DNA-analysene ble det foretatt analyser av ansiktet. Ansiktsgjenkjennelsesteknologien sammenlikner ulike ansiktstrekk som beinstruktur, aldersflekker, hårvekstsmønstre, og størrelsen og formen på øyne, ører og nese.

I tillegg til alle analysene har en av bin Ladens koner, som var sammen med han i 3. etasje under raidet, ha bekreftet at bin Laden bodde i huset, og videre bekreftet hun at den avdøde faktisk var bin Laden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag