*Nettavisen* Nyheter.

Her er Branns straffeskytter

Helge Stokholm er mannen Brann leter etter. Fedjingen har nemlig satt 35 strake straffer i mål de siste sesongene.

07.08.06 13:27

Martin Andresen har gjort det, Robbie Winters, Olafur Örn Bjarnason og Charlie Miller har gjort det. Alle har bommet på straffespark denne sesongen. I går var det Miller sin tur.

- Jeg så det på Miller i går. Han var for heit i topplokket. Han hadde blitt tacklet så mye i kampen og hadde ikke roen. Da bør du ikke ta straffene, sier Helge som vet hva han snakker om.

35 strake
Spilleren som til vanlig er å finne på Fedje sitt 6.divisjonslag, har en imponerende rekke med strake straffescoringer å slå i bordet med. Hele 35 straffer på fem sesonger gikk i mål bak keepereen før den ulykksalige bommen kom i kampen mot Øystese i fjor høst.

- Da var jeg for heit i lokket. Det var en skikkelig rotekamp med en dårlig dommer som hele tiden dømte mot oss og jeg gikk sur. Hadde egentlig ikke lyst til å ta den straffen og det skulle jeg heller ikke ha gjort, forklarer 27-åringen til iBergen.no.

- Du må da være rett mann for Brann?
- Hehe, ja det kan du si. I fjor spøkte vi litt med at jeg burde ha leid meg ut til Tromsø siden de bommet på så mange straffer.

Oppskriften
Helge har en fast rutine på hvordan en skal ta et straffespark. Her er det bare for Brann-guttene å følge med:

- Jeg ser ikke på keeperen i det hele tatt. Hører heller ikke på med - eller motspillere som roper til meg. Jeg bare stenger alt ute og har fullt fokus på at det ligger en ball fremfor meg som skal forbi keeperen.

- Har du et favoritthjørne eller?
- Jeg skyter stort sett til venstre for meg selv og prøver å sette den så lang til siden som mulig, sier Helge som mener kaptein Martin Andresen nå bør vise ansvar å tre frem på det neste straffesparket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.