*Nettavisen* Nyheter.

Her er brevet Navarsete ignorerte

Foto: (Foto:Scanpix)

Sjefen ga klare ordre som Liv Signe overså.

08.09.10 14:00

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har gått i bresjen for å holde bedre oversikt over statsrådenes verv og økonomiske interesser.

I et brev datert 8. februar 2010 skriver statsminister Jens Stoltenberg (Ap):

«Jeg oppfordrer Regjeringens medlemmer til å slutte seg til den nye ordningen. Dette skjer ved å samtykke til ordningen gjennom å signere det vedlagte samtykkeskjemaet.»

Bakgrunnen er at det for stortingsrepresentantene fra 1. oktober i fjor ble etablert et obligatorisk register. Å innføre det samme for regjeringen krever en lovendring, derfor opprettet Statsministerens kontor (SMK) et frivillig register, ført av Stortinget.

Les hele brevet fra Jens Stoltenberg her

Det ringte likevel ingen bjeller hos Navarsete, som unnlot å fortelle sjefen om armbåndet til en verdi av 26.500 kroner.

- På det tidspunktet meldte jeg inn at datteren hadde overtatt gården. Armbåndet, som jeg hadde mottatt fire år tidligere, var veldig langt bak i min bevissthet. Det handler om at jeg ikke var tilstrekkelig oppmerksom. Det beklager jeg, sa Navarsete på Politisk Kvarter.

Les også: - Jeg håper jeg kan få tilgivelse

- Men hvordan kunne du glemme det, gjentok programlederen.

- Det var en glipp. Jeg var ikke tilstrekkelig oppmerksom, svarte Sp-lederen ydmykt.

Les også: Gikk med armbåndet i eget bryllup

- Tenkte ikke over det
- Jeg oppfattet ikke at jeg fikk armbåndet fra Kjell Inge Røkke, sa Navarsete i Politisk Kvarter på NRK onsdag morgen.

Det svaret ble hun naturligvis bedt om å utdype:

- Det var en kobling som jeg på det tidspunktet ikke tenkte på. Jeg burde tenkt på det, men gjorde det ikke. På Vestlandet er det en 100 år lang tradisjon for gudmorgaver, forklarte hun.

Navarsete sier hun ikke kjente til verdien på armbåndet:

- Da jeg fikk gaven, var jeg ikke kjent med verdien. Men jeg var opptatt av ligningen, og på det tidspunktet jeg fikk taksert det og fikk vite prisen, burde jeg ha reagert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.