Her er Clooney på Akutten!

Foto: London Entertainment/Splash (London Entertainment/Splash)

George Clooney har returnert til Akutten som dr. Doug Ross. Her er beviset.

13.03.09 12:50

(SIDE2:) Den siste sesongen av «E.R» eller «Akutten» utspiller seg nå i USA. Serien, som har gått i 14 år, har fostret flere store navn. George Clooney er den største av dem.

Etterlengtet gjennombrudd
Clooney hadde strevd lenge med å få et gjennombrudd før rollen som den dameglade barnelegen Doug Ross kom ham i hende. I årevis kunne seerne se hvordan Dr. Ross og sykepleieren Carol Hathaway (Julianna Margulies) forsøkte å få et forhold til å fungere.

Da Clooney og så Margulies takket for seg, valgte serieskaperne å la rollefigurene deres flytte. Clooney først, og så Margulies etter - med parets tvillingjenter.

Ifølge amerikanske medier er Doug Ross og Carol Hathaway fremdeles et par der de dukker opp i den aller siste episoden. Og de må redde en annen gammel kjenning, nemlig Carter eller Noah Wyle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Splash/All Over

Toneangivende
Serieskaperne har imidlertid valgt å la de originale karakterene ikke komme tilbake til sykehuset i Chicago, men operere ut fra Seattle.

George Clooney begynte å få filmroller i 1997, men fortsatte å spille Doug Ross i to år til før han takket for seg på TV-skjermen. Den gang ble det sagt at avgjørelsen var dumdristig fordi det var få skuespillere som klarte overgangen fra populær seriefigur til stjerne på det store lerretet. Men etter en famlende start, klarte Clooney å bli en av de mest toneangivende stjernene i Hollywood.

I dag er han en av de mest respekterte politiske og kunstneriske stemmene i amerikansk underholdningsverden med flere Oscar-statuetter og et varmt engasjement for flyktningesituasjonen i Darfur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.