RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de beste PS3-spillene

Sist oppdatert:
Skal du handle spill til barna? Sjekk våre anbefalinger.

Å finne den riktige julegaven er nok for mange av oss den største julenøtten av dem alle, og det å navigere frem til passende barnespill blant de ultrapopulære voksentitlene som bekler butikkhyllene kan være en særlig utfordring. Her får du et knippe gode forslag til barnespill til PlayStation 3.

«Sly Collection» (3 år og oppover)

Dette er den aller ferskeste utgivelsen på denne lista, og inneholder noe så flott som tre spill i ett. Her får du nemlig nyoppussede versjoner av den såkalte «Sly»-trilogien til PlayStation 2. Dette er de samme spillene som danset halling på salgslistene på 2000-tallet, bare at de nå også ser lekre ut på moderne HD-fjernsyn.

I denne spillserien styrer du vaskebjørnen Sly Cooper, en mestertyv av dimensjoner, der han og vennene hans må utføre ymse sprell og snike seg gjennom spennende spillområder. Disse spillene kan ved første øyekast ligne på mange andre såkalte plattformspill, men har en dybde og varighet man sjelden ser i så barnevennlige spill.

«ModNation Racers» (7 år og oppover)

Bilkjøring kan være så mangt, men for barn er gokartspill som regel de mest aktuelle. Dette spillet er i utgangspunktet et racingspill der man kan være opptil fire stykker som kniver med hverandre av gangen. Man kan også skaffe seg en ekstra fordel ved kreativ bruk av ulike triks og hissig skrensing.

Spillet har likevel en helt annen dimensjon av dybde som skiller det fra konkurrentene, og det er de meget kraftige skaperverktøyene det kommer med. Her kan du skreddersy figuren din omtrent slik du vil, designe egne kjøretøy og snekre omfattende baner med enkelhet. Innholdet kan også deles med andre, slik at spillet i praksis har uendelig varighet.

PlayStation Move

Dette er ikke et spill som sådan, men heller en splitter ny teknologi til spillmaskinen. Kort fortalt er dette Sonys forsøk på å ta opp kampen med Nintendo Wii og dens bevegelseskontroller, og Move byr på omtrent den samme funksjonaliteten. Her kan du velge mellom å benytte en eller to bevegelsesfølsomme kontrollere til å styre ulike spill.

Denne teknologien har allerede fått en rekke spill, men det mest interessante i familiesammenheng er nok «Sports Champions». Dette spillet byr på ulike kreative tolkninger av sporter og aktiviteter som bordtennis, bueskyting og boccia, og engasjerer barn og voksne på likt. Det er samtidig all grunn til å anta at Sony satser tungt på spillutgivelser til denne teknologien fremover.

«FIFA 11» (3 år og oppover)

Det er noen spill som «alltid» har vært der, og etter 17 leveår kan nok fotballspillserien FIFA sies å være en av de absolutt største varemerkene vi finner i spillbransjen. Det betyr blant annet at kvaliteten holder skyhøyt nivå, selv om spillene kommer ut i nye utgaver hvert eneste år. Samtidig fornyes serien stadig vekk.

Svært mange har et forhold til FIFA-serien, og det er lett å forelske seg i disse spillene selv om man ikke er videre interessert i fotball. Styringen er forståelig selv for små barn, men har også nok dybde til at ungdom og voksne uten problemer kan finne utfordringer. Man finner ingen sportsspill som er større enn dette spillet, og det er et viktig poeng i forhold til å spille sammen.

«Toy Story 3» (7 år og oppover)

Spill basert på filmlisenser har med tiden fått et dårlig rykte i spillbransjen, og selv om det i de fleste tilfeller er fortjent så finnes det visse unntak. «Toy Story 3» er utvilsomt et av disse. Her får du nemlig et feiende flott plattformspill som hadde vært akkurat like underholdende og relevant om det ikke satte deg i skoene til Woody og Buzz Lightyear.

Man får traversere mange spennende miljøer i dette spillet, og det fortjener honnør for å la to spillere kjempe seg gjennom historien sammen. En annen flott funksjon er muligheten til å lage egne brett og oppdrag, slik at man selv kan bidra med nytt innhold når man er ferdig med spillets ellers omfattende historie.

«LEGO Harry Potter Years 1 – 4» (7 år og oppover)

LEGO-serien står for noen av de aller beste barnespillene i nyere tid, med tolkninger av kjente filmserier som Indiana Jones, Star Wars og Batman. Kombinasjonen av de ikoniske gule plastfigurene og historier som allerede et utrøvde og suksessrike er fantastisk. Det betyr også at man gjerne kan ta en titt på de litt eldre spillene om dette skulle falle i smak.

I anledning den nylige premieren på første halvdel av den siste Harry Potter-filmen er det likevel dette spillet som er mest relevant. Her drar man på ferd gjennom de fire første bøkene i den populære trollmannserien, og spillet blander artige elementer som tryllekunst og miksing av eliksirer med store og flotte spillområder.

Vi følger opp med egne artikler om andre plattformer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere