RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de beste Wii-spillene

(Nintendo)
Sist oppdatert:
Skal du handle barnespill? Her er våre anbefalinger.

Det å navigere frem til passende barnespill blant de ultrapopulære voksentitlene som bekler butikkhyllene kan være en særlig utfordring. Her får du et knippe gode forslag til barnespill til Wii.

Donkey Kong Country Returns

Ikke mange av Nintendos spillfigurer kan påberope seg å være større enn gorillaen Donkey Kong, og det er mange gode grunner til det. Apen nærmer seg 30 år nå, og har en hel rekke med suksessrike plattformspill bak seg. Sånt blir det nødvendigvis historie av.

Nå er han tilbake, og det i nok et plattformspill som virkelig står som en hyllest til klassikerne på Super Nintendo. Her skal man farte gjennom artige og lekne omgivelser, samle bananer og håndtere ulike fiendetyper. Det hele er trygt og moro, og opplevelsen forsterkes av at man skal spille to stykker sammen og hjelpe hverandre tidvis vanskelige spillbrett.

Super Mario Galaxy 2

Donkey Kong er stor, men større enn Mario blir han nok aldri. «Alle» har et forhold til den sjarmerende amerikansk-italienske rørleggeren, og det har ført til en seiersrekke av spill som ingen andre spillserier kan måle seg med. Derfor er det også grunn til å juble av begeistring når serien får et nytt tilskudd, for her er kvalitetskontrollen skyhøy.

Dette spillet bygger videre på eneren fra 2007, og er et svært lekent plattformspill med mange spennende elementer. Mest merkbar er nok den kreative perspektivleken som foregår i det du løper rundt spillets mange planeter og løser oppgaver oppned såvel som rettvendt. Det hele er fantastisk utført, og er både så omfattende og utfordrende at det bør by på svært mange timer moro.

Epic Mickey

Det finnes noen figurer som er enda større enn Mario, og selveste Mikke Mus kan nok påberope seg å være det. Den populære tegneseriefiguren har opptredt i alle tenkelige medier gjennom 80 år, og anses gjerne for å være en av verdens mest gjenkjennelige figurer. Det har også ledet til en rekke spill.

Epic Mickey er nok det mest alternative av dem alle, og dette er virkelig en kreativ perle. I rollen som favorittmusa skal man gjenopprette en tegneserieverden man ved uhell har greid å ødelegge. Det tar en gjennom uhyre spennende omgivelser og lar en møte masse spennende figurer. Her bruker man også en magisk malekost til å leke med omgivelsene og løse gåter.

Dette spillet kan nok bli for dystert for de aller minste, men passer godt til å spille sammen med en forelder.

Wii Party

Brettspill er nok noe mange forbinder med påsketuren på hytta, der man samles rundt et bord og drikker kakao, men det er ingenting i veien for å ha det akkurat like gøy foran fjernsynet. Wii Party er nemlig et flott og omfattende brettspill for opptil fire spillere, og den kreative bruken av Nintendo Wiis bevegelseskontroller gjør det til en annerledes familieopplevelse.

Utgangspunktet er et stort brettspill hvor man skal være førstemann til å reise verden rundt og utføre visse mål. Brorparten av moroa ligger likevel i de svært mange småspillene man får ta del i, som strekker seg fra bingo til skytegalleri. Utfordringene blir aldri større enn at hele familien kan delta på likt, og det er et fantastisk utgangspunkt for mange timers moro.

NBA Jam

Dette er en spillserie som ikke har sett dagens lys på mange år, men den gjør et comeback med all verdens selvsikkerhet og sjarm. Utgangspunktet er et basketballspill med et svært særegen og artig grafisk stil, og vi bys på en svært lettbent og leken tolkning av sporten. Dette er verken realistisk eller seriøst, men det trenger det heller ikke å være.

NBA Jam er tilnærmet blottet for regler, og det gjør det både barnevennlig og unikt. Kreativ bruk av Wii-kontrolleren underbygger den herlig barnslige stemningen, og man trenger ikke å mestre spillstyringen for å ha det ravende gøy. På det mest absurde er dette omtrent så langt unna basketball man kan komme, men desto mer moro. Særlig artig blir det når man spiller mot en venn!

Ivy The Kiwi

Denne listen domineres i stor grad av gigantiske spillserier eller -figurer, men de beste opplevelsene må slettes ikke være de største. Ivy The Kiwi kan måle muskler med de største av dem, og er vel så kreativt som noe annet på denne listen.

Utgangspunktet er et et plattformspill, men man styrer ikke selve spillfiguren her. Hovedrollen, fuglen Ivy, går nemlig av seg selv. I stedet skal du lede henne på vei ved å tegne lianer som former retningen hennes, eller regelrett kaste henne av gårde. Utfordringene blir større og større, og det er en sann prøve å mestre spillets mange kreative brett. Spillet skal også ha honnør for flotte omgivelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere