RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de danske Frustrerte Fruer

(TV 2)
Sist oppdatert:
Dramaserien «Lærkevej» er klar for norske TV-skjermer.

(SIDE2): Lærkevej er Danmarks vanligste gatenavn. Hele 214 gater i Danmark bærer akkurat det navnet.

Dramatikk og løgner
I den nye dramaserien som starter på TV 2 søndag kveld er det liv og levne til innbyggerne i gaten det handler om.

Men alt er ikke så idyllisk som det kanskje ser ut som i den lille blindveien Lærkevej. Her bor det en rekke ikke helt alminnelige personer, som alle bærer på skjebnesvangre hemmeligheter.

Flere familier følges, og det er i alt åtte beboere som har hovedrollene. Disse beskrives som pene, ordentlige og moralske mennesker som har to ting til felles: De bor i Lærkevej og de har alle gjort noen feiltrinn og sluppet unna med det.

Rømlinger
De tre Holm-søsknene Katrine (Laura Drasbæk), Sune (Christian Tafdrup) og Mathilde (Sarah-Sofie Boussnina) er på flukt fra København og ytre omstendigheter bringer dem til nettopp denne gaten 100 kilometer utenfor hovedstaden.

De håper Lærkevej er det perfekte sted å gjemme seg og vokte sin hemmelighet. Men de kunne ikke tatt mer feil. For uansett hvor man flytter, så flytter hagenissen med...

I gaten også den fordrukne og fraskilte rikmannsfruen, Elisabeth Sachs (gatas cougar?!), ekteparet Astrid Borg, som er privatpraktiserende lege og hennes mann, revisoren Kim Borg og deres to sønner. En alenemor med en ni år gammel datter er med, det samme er en kjekkas av en restauranteier.

Like frustrerte
Serien sammenlignes med «Frustrerte Fruer» der mange av de samme problemstillingene og dramaene er tatt opp. Sjangeren er den såkalte «dramady» - en miks av drama og komedie som er svært populær i de skandinaviske landene så vel som i USA.

TV-serien har sin egen fanklubb på Facebook, med over 26.000 fans, der det står at hvis man liker de desperate amerikanske husfruene, så vil man også like den danske versjonen.

I Danmark har «Lærkevej» fått god mottakelse og episodene ses av i gjennomsnitt 900.000.

Se trailer under!

«Lærkevej» ser du søndager på TV 2 klokken 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere