I pinsehelgen har det vært fantastisk sommervær i store deler av landet med temperaturer på over 20 grader. Men til uken ser det grått ut for Sør-Norge.

- Allerede i ettermiddag og kveld er det mulighet for lokale regnbyger på Østlandet, og kanskje noe vind i forbindelse med det. Ellers er uken preget av relativt kjølig værforhold med varierende skydekke med mulighet for perioder med solgløtt, sier meteorolog Inge Johannessen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været hos deg her

Langt kaldere
Det betyr langt kaldere vær enn det vi har opplevd de siste dagene.

- På Østlandet og Sørlandet vil vi oppleve maksimumstemperaturer på 13-14 grader, og på Vestlandet vil maksimumstemperaturen ligge på rundt ti grader, sier Johannessen.

Dette skyldes kjølige luftmasser som dominerer i Nord-Europa og Sør-Skandinavia.

Det er heller ingenting som tyder på at det blir fint helgevær i Sør-Norge.

- Det er ingen prognoser som viser en dramatisk omlegging når det gjelder helgeværet, sier han.

Gå til Nettavisens værsider her:

Bedre vær i nord
Nord-Norge kan derimot belage seg på noe bedre vær.

- I Finnmark, Troms og Nordland nord for Salten, vil det både tirsdag og onsdag blåse kraftig langs kysten med stiv kuling. I Finnmark vil det i all hovedsak være oppholdsvær. Men i slutten av uken, torsdag og fredag, blir det på vestsiden av Troms, Finnmark og Nordland ganske fint vær, men med mulighet for lettere skydekke.

- Temperaturen kryper nok oppover kanskje helt opp mot 16-17 grader i nordlig Nordland, Troms og Finnmark i slutten av uken.