RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ola Matsson (SkiStar Trysil)

Her er de fleste «dansker på ski»

- Vi tror på rekordår.

Sist uke fikk Trysil et diplom for å være et bærekraftig reisemål i Norge. Stedet har vært et testområde for Innovasjon Norges forsøk om å gjøre norsk reiseliv mer bærekraftig.

Nå viser det seg at Trysil er et internasjonalt reisemål i tillegg.

Da over 75 prosent av de kommersielle gjestedøgnene er fra utenlandske besøkende skiller de seg ut fra andre skidestinasjoner i landet.

Danmark størst
Danskene står for 36 prosent av gjestedøgnene og blir derfor i flertall på Trysil.

- Trysil har lenge hatt en sterk posisjon i Danmark. Vi har et fantastisk familieprodukt med tilrettelagte opplevelser for barna. Det som skiller oss ut fra andre skidestinasjoner i Europa er at når barnas ferdigheter blir bedre, så er det lett å ta seg fra barnebakken videre ut i anlegget. Vi har et trygt og oversiktlig anlegg. Når man har blitt trygg i barnebakken, kan man faktisk kjøre på ski rundt hele fjellet, forteller turistsjef Gudrun Sanaker Lohne i Trysil i en pressemelding.

Lohne tror det er det brede tilbudet i skibakker som tiltrekker både dansker og svensker til fjellet.

Snøforholdene på Trysil ligger mellom 74-105 centimeter nå i påskeuken.

- Derfor vokser vi
Skistar Trysil måler gjestenes tilfredshet kontinuerlig. Over 94 prosent av gjestene er veldig fornøyde med sitt opphold, står det i meldingen.

- At gjestene våre er så fornøyde er grunnlaget for at Trysil vokser videre. Det ligger an til å bli en rekordsesong for oss. Forhåpentligvis passerer vi toppnoteringen fra 2009 og passerer 651 000 kommersielle gjestedøgn. Per i dag ligger vi 6 prosent foran fjorårets tall på samme tid, så vi tror på et rekordår, sier Lohne.

Nå ser de fram til en god påske på Trysil. I uke 13, som er nordmenn sin påskeuke, har de foreløpig innbooket rundt 30.000 kommersielle gjestedøgn. Dette tilsvarer en økning på over 50 prosent fra i fjor.

Uken etter rømmer svenskene til fjells i Norge. Trysil har booket inn 31.000 kommersielle gjestedøgn denne uken, da er det svenskene som regjerer fjellet med hele 66 prosent svensker.

- Trysils besøk av gjester og hyttetryslinger er grunnlaget for mange virksomheters lønnsomhet og overlevelse. Hele Trysil stråler når flere og flere velger å legge sin fjellferie til nettopp vår bygd. Ikke rart at vi er så kjente for å ha et godt vertskap og gi våre gjester gode opplevelser. De skal lengte tilbake til Trysil, sier Lohne.

Sjekk påskeværet ditt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere