*Nettavisen* Nyheter.

Her er de mest populære studiene

Foto: (Thinkstock.com)

Økonomistudie skinner på første plassen.

I april er fristen for å søke på nye studier for oppstart høsten 2014. Samordna opptak sender hvert år ut lister over de studiene som har flest antall søkere som førstevalg.

Se topp ti-listen i bunn av saken.

Skinner på toppen
I 2013 var det siviløkonomistudiet på Norges Handelshøyskole som gikk av med en soleklar seier. Hele 2.176 håpefulle personer søkte seg inn på dette studiet.

- Det er hyggelig. Vi tar det som et signal på at det produktet vi leverer er attraktivt og godt, sier Eivind Drange, leder for markedsføringsseksjonen på NHH, til Side2.

Men det er ikke første gang siviløkonomstudiet på NHH kommer på første plass. Studiet har faktisk ligget på toppen siden 2007.

- Vi tror det skyldes at vi faktisk har et kvalitets studium som også er godt karrieremessig for studentene, sier Drange.

Dette studiet gir deg muligheter til å jobbe innenfor ulike sektorer, som finans, konsultentvirksomhet, revisjon, olje/gass, IT/telekommunikasjon, industri, media, offentlig forvaltning og ideelle organisasjoner.

Jus i vinden
På andreplass kommer det populære husstudiet ved Universitetet i Oslo. 2.059 håpefulle søkte seg inn på studiet som kan gi deg mange god muligheter innenfor rettsvitenskap.

Og det er tydelig at jus var et populært studie i 2013. For på tredjeplass kommer jusstudiet ved Universitetet i Bergen. Der falt antall søkere ned på tusentallet til 1.636.

Politiutdanningen ved Politihøgskolen er - kanskje overraskende for noen - også populær. 1361 personer søkte på dette studiet i år.

Se resten av topp ti-listen nedenfor:

1. Siviløkonomutdanningen, Norges Handelshøyskole: 2176

2. Jus, Universitetet i Oslo: 2059

3. Jus, Universitetet i Bergen: 1636

4. Politihøgskolen, Oslo: 1384

5. Psykologi (profesjon), Universitetet i Oslo: 970

6. Psykologi (årsstudium), Universitetet i Bergen: 953

7. Medisin, Universitetet i Oslo: 927

8. Økonomi og administrasjon, Høgskolen i Oslo og Akershus: 921

9. Sykepleierutdanning, Høyskolen i Oslo og Akershus: 918

10. Økonomi og administrasjon, Høgskolen i Sør-Trøndelag: 858

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.