RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de mest populære mobilene

Foto: Sony Ericsson
Sist oppdatert:
Nokia 3200 topper listen over de mest solgte mobiltelefonene i Norge, men Sony Ericsson er på full vei opp med flere mobiler. Se de mest populære mobilene her.

TV 2 Nettavisen og Expert har samlet de ti bestselgerne av mobiltelefoner i mai i en oversikt.

2003 var et jubelår for mobiltelefonsalget, og mange trodde trenden skulle dabbe av i år. De spådommene er gjort til skamme, og innebygd kamera og design driver mobilmarkedet til nye høyder.

Nå er også maktposisjonene begynt å endre seg. Der Nokia for kun kort tid siden var enerådende, tar nå nye aktører grep.

- Det har skjedd store endringer det siste halve året, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i Expert.

- Kampen om maktposisjonene er ganske hard, og Nokia har fått et skudd for baugen. Sony Ericsson er kommet sterkt inn på markedet med et design som selger, og dersom leveringssituasjonen blir bedre kan vi selge enda mer. I tillegg er det to sterke utfordrere som jeg tror kommer til å spise markedsandeler i norge, nemlig Samsung og LG, sier Bentestuen til TV 2 Nettavisen.

Her er Experts bestselgere i mai:

1. Nokia 3200
Dette er en av de absolutte bestselgerne for tiden - ikke bare fordi du får den til én krone. Nokia 3200 har innebygd kamera, og er blant de aller billigste telefonene som har dette.

Utover kameramulighetene har 3200 nemlig MMS-støtte, GPRS, IR-port, trebånd, Java, alle de vanlige organisatorfunksjonene og FM-radio.

Telefonen har også imponerende mange funksjoner i forhold til prisen. Utseendemessig er det den fargerike designen og de runde knappene som gjør at du legger merke til 3200.

Den lar deg også åpne dekselet og bytte hele bakgrunnsbildet som ligger under, slik at du virkelig kan personliggjøre mobilen din

(Abonnement og kontant, fra både Telenor og Netcom).


2. Sony Ericsson T610
T610 har vunnet en haug med tester og priser enn at det er noe av det beste du får kjøpt per i dag. Den er komfortabel og lett å bruke, stilig og har omtrent alt av aktuelle funksjoner.En av de mest komplette, enkle mobiltelefoner som er på markedet, med unntak av rene proffmodeller som Sony Ericssons P900 og Nokias 6600.

(Abonnement og kontant fra Netcom)

3. Sony Ericsson T630
Etterfølgeren til populære T610, med et par oppgraderinger i ermet. Bedre skjerm og bedre taster, samt en liten endring i designet i forhold til lillebror er det du får med T630.
(Abonnement fra Telenor)

4. Siemens C62
C62 er en billig multimediatelefon, som har støtte for et digitalt kamera som kan kobles til. Kameraet har blant annet innebygd blitz, noe som ikke er så vanlig blant andre produsenter.

C62 er for øvrig en stilren stilig telefon,og har de fleste funksjoner som kreves av en mobiltelefon i dag, som polyfoniske ringetoner, Java-spill og GPRS.
(Kontantkort fra Telenor)

5. Nokia 5100
Denne lille tøffingen fra Nokia tåler både vannsprut, støv og utstrakt bruk utendørs. 5100 har mange morsomme og nyttige funksjoners om innebygd lommelykt, termometer, kalorimåler og lydmåler.

Telefonen har fargeskjerm, MMS, GPRS, polyfoniske ringetoner og nedlastning av Java-programmer og spill.

Den har tre bånd for bruk over det meste av verden, 725 KB dynamisk minne og ikke minst innebygd FM-radio. Men ikke kamera.

Siden 5100 skal tåle det meste er den pakket inn i et beskyttende lag av plast og gummi, og både tastaturet, skjermen og kontakter skal være trygge for vann eller støv.

(Abonnement fra Netcom)

6. Samsung E700
E700 er en stilig liten klapptelefon, en av de minste på markedet. E700 har mms-støtte, polyfoniske ringelyder, Java og GPRS, men mangler for eksempel trebånd og Blåtann.

Skjermen er svært god, og kameraet av god kvalitet, selv om det ikke kan måle seg med de nyeste mobilkameraene som gir deg bildekvalitet over én megapiksel.

E700 har mye minne, 9 MB, så du får plass til en del bilder på telefonen. Og er du glad i å ta bilder av deg selv har Samsung bygd inn muligheter for å ta selvportrett.

(Abonnement fra Telenor og Netcom)

7. Nokia 6610i
Nokia 6610i er en enkel og funksjonell kameratelefon, uten noen nyskapende eller revolusjonerende funksjoner. Telefonen er en direkte etterfølger til 6610, som var blant de første små modellene med fargeskjerm fra finnene.

6610i har fått innebygd CIF-kamera som tar bilder i 288x352-oppløsning. Kameraet skal være optimalisert for telefoner med små skjermer, og 6610i har den lille 128x128-skjerme, i likhet med mange andre Nokia-modeller.

Telefonen har støtte for trebånd, mms, Java, XHTML og synkronisering, polyfoniske ringetoner og FM-radio.

(Abonnement fra Telenor og Netcom)

8. Nokia 6230
Nokia 6230 er en telefon stappfull av funksjoner og er en bra businesstelefonen for deg som ikke vil ta skrittet fullt ut og kjøpe en smarttelefon. Men skjermen skuffer dessverre noe.

Men funksjonene er det som sagt ingenting å klage på. Her er trebånd, Java, Blåtann, infrarødt, mp3-spiller, radio, 6MB innebygd minne, 32 MB minnekort, e-post, wap, mms, innebygd VGA-kamera, Edge, gprs, høyhastighet gms – hscsd, støtte for XHTML for tilgang til mer avanserte mobile tjenester, alt pakket inn i en liten formfaktor.

(Abonnement fra Telenor og Netcom)

9. Sony Ericsson Z600
Telefonen baserer seg på det samme operativsystemet som T610, så menyene og funksjonene er de samme. Forskjellen ligger i designet, Z600 er en morsom liten klapptelefon, og i skjermen. Her gjør z600 det bedre enn T610.

Z600 like godt utstyrt med avanserte funksjoner som T610. Telefonen Blåtann og infrarødt for trådløs kommunikasjon, gprs, mms, Java, triband, polyfonisk lyd og gode organisatormuligheter, avansert telefonbok og masse underholdning

(Abonnement, Telenor og Netcom)

10. LG G7100
Denne stilige luksustelefonen fra LG overbeviser med design, men mangler litt på avanserte funksjoner. Telefonen har riktignok Java- og mms-støtte, IR-port og gprs, men manger Blåtann og trebånd.

Klappelefonen har en vridbar skjerm, en ganske fiffig feature som gjør det enklere å ta bilder med det innebygde kameraet. Det er litt lite minne på telefonen, 1,3 MB, som begrenser bildeknipsingen noe.

(Abonnement fra Telenor og Netcom)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere