RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de neste turtipsene

Sist oppdatert:
Det er ingen grunn til å sitte inne i påsken. Her får du de neste ti turtipsene som TV 2 Nettavisen bringer i løpet av påsken.

Turtøyprodusenten Stormberg har samlet inn en rekke gode, gamle og noen helt nye turtips i en egen håndbok. Resultatet har blitt «50 glade turtips», som viser hvor lite som skal til for å gjøre turen mer morsom og interessant.

TV 2 Nettavisen gir deg tipsene dag for dag i påsken. Fredag fikk du de ti første tipsene.

Mandag fikk du de ti neste tipsene.

21. Blomsterbarna
En morsom sommeraktivitet er å presse blomster. Se hvor mange ulike blomster du klarer å finne i løpet av sommeren. Kanskje du klarer å finne ut hva blomstene heter. Biblioteket har mange bøker hvor du kan lære mye om blomstene dine.

22. En krans av blomster
Først lager du 25 små buketter. Deretter binder du hver enkelt bukett sammen ved å surre med en grønn blomstertråd, eller en annen tynn ståltråd. Når kransen er så stor som du vil ha den, avslutter du med å binde endene sammen litt over hverandre. Hvis du vil ha den ekstra fin, kan pynte med kongler og skjell, eller andre ting du finner i naturen.

23. Smaken av sommer
Tidlig på sommeren, er bjørka full av saft. Den saften går det an å drikke. For å samle saften, skjærer du av toppen på en tynn grein. Skjær på skrå med en skarp kniv og pass godt på fingrene. Så tar du en tom glassflaske, trer den ned på grenen og fester den der med hyssing eller tape. Vekten av flasken, vil gjøre at grenen bøyer seg og flasken blir hengende nedover. La den henge til dagen etter, og prøvesmak naturens egen leskedrikk.

24. Verden i et nøtteskall
Hvis du setter deg på stubbe eller stein i skogen, sitter du midt i en hel verden av liv. Under barken på stubben du sitter, lever kanskje barkebillen. I treet bak deg bor det kanskje et ekorn. Og under steinen du hviler føttene på, holder mark, maur og munkelus til. Av og til er det bryet verd å se verden i et nøtteskall.

25. På bakhjulet gjennom svingen
Med saks, kartong og klesklyper kan du få din egen motorsykkel. Klipp ut en lapp fra kartongen. Brett den rundt stangen nede ved bakhjulet på sykkelen, og fest den med to klesklyper så den går inn i spilene på hjulet. Gi gass.

26. Snakk sammen
Det er lettere å snakke sammen når en gjør noe. Gå en liten tur, og snakk om det du har tenkt på så lenge. Fortell det på veien. Pausen blir så lett og god når det endelig er sagt.

27. Roen i en uro
Skjær to rette grener fra et tre i skogen. Fjern barken fra pinnene, og fest dem sammen på midten med en stift, eller litt hyssing sånn at de ligger i kors. Samle sammen fine ting fra skogen eller fra fjæra; skjell, fjær, kongler, blader, skjell, sneglehus, steiner, hengelav, bark osv. Fest alle de fine tingene med en snor til greinene. Heng uroen opp over sengen din, og finn roen.

28. Maur på sydentuer?
Noen sier at maurene alltid bygger tuer på sydsiden av et tre. Tror du det stemmer, eller er det bare lureri? Hvis du tar med deg et kompass ut, kan du kontrollere.

29. Smutt og smile
De fleste kaller det å kaste fiskesprett. Noen kaller det å kaste smutt. Verdensrekorden på antall fiskesprett er 38! Se hvor mange sprett du klarer.

30. Blås i det
Kleshengere har ofte et rør til buksene. Et sånt rør er perfekt til blåserør. Ellers trenger du bare rognebær eller erter. Ta med en blikkboks ut som blink. Først til 10 treff! Vær forsiktig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere