*Nettavisen* Nyheter.

Her er de nye skattetallene

Foto: Øyvind Ludt (Mediehuset Nettavisen)

Tusenvis av skattebetalere har fått nye ligningstall. Sjekk om skattemyndighetene har endret din inntekt og formue.

21.01.10 12:37

18. januar offentliggjorde Skattedirektoratet en ny, oppdatert versjon av skattelistene.

De nye listene er oppdatert med informasjon om skattytere som har fått endret ligningen. Personer som har fått sperret adresse i perioden etter forrige oppdatering er også fjernet i de nye listene.

- Vi har ikke nøyaktige tall for hvor mange som har fått endret ligningstallene, fordi dette endrer seg kontinuerlig. Men det er snakk om tusenvis av personer, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet til Nettavisen.

Klikk inn på Nettavisens skattesøk og sjekk om dine opplysninger er endret.

Nettavisen skattesøk.

Har ti ganger så mye
Etter at skattelistene ble offentliggjort i oktober har Skattedirektoratet kommet med flere oppdateringer på tallene.

Blant annet har tallene for skikongen Bjørn Dæhlie blitt endret radikalt. Nettavisen skrev i oktober om feilene i Dæhlies ligningstall. Den pensjonerte skiløperen har tjent godt på blant annet eiendom, men de første ligningstallene for 2008 viste at Dæhlie hadde fått krympet formuen med 143 millioner til knapt 30 millioner kroner.

Les: - Grove feil i Dæhlies ligningstall

Det var selvfølgelig ikke riktig, og søker du på Bjørn Dæhlie nå vil du oppdage at skikongen tvert imot har økt sin formue til 278 millioner.

Treg oppdatering
Etter forrige oppdatering 20. november hadde bare åtte av 139 mediebedrifter endret sine skattelister.

- Vi synes resultatet fra forrige oppdatering er altfor dårlig. Vi sendte e-post både til kontaktpersonene i mediene og til redaksjonene. Det er beklagelig at ikke alle som har mottatt og bruker skattelistene, sørger for å oppdatere opplysningene, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen.

Nå slår skattedirektoratet lovverket i bordet og påpeker at mediene har en plikt til å oppdatere informasjonen når de først velger å offentliggjøre skattelistene.

Halvorsen viser til prinsippet i personopplysningsloven § 11 om at «den som er behandlingsansvarlig skal sørge for at personopplysningene som behandles er korrekte og oppdaterte.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag