RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de nye VIF-spillerne

Sist oppdatert:
Generasjonsskifte gir store utskiftninger i troppen.

Se hele juniortroppen her.

- Vi er ikke ferdig med generasjonsskiftet som startet i fjor. Når 90-gjengen forsvinner ut får vi et veldig ungt lag, derfor har vi tatt opp mange spillere fra 92-årgangen i år slik at de skal være godt forberedt neste sesong, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

Ni nye inn
Holter har hentet inn ni nye spillere til u-troppen denne vinteren. Fra Kolbotn kommer Pål Strømberg.

- Pål er en defensiv spiller som kan dekke de fleste posisjonene i den bakre fireren. Han er en klok spiller med fin pasningsfot. Vi har blitt kjent med han etter at han begynte på Wang i fjor høst, forteller Holter.

Lars Vincent Andersen kommer til Vålerenga fra Ski.

- Lars er primært venstreback, men kan også brukes i andre posisjoner Han fikk Hafslund-stipendet sist høst og er fortsatt guttespiller. Vi hentet han fordi vi trengte en utfordrer til Joakim Eyde.

- Han har en utrolig bra venstrefot og er en spiller med gode holdninger. Han har ferdigheter som er litt spesielle i form av en god venstrefot. Det blir spennende å følge han videre.

Lynrask kant
Kajan Kiruba har tatt steget opp fra egen stall.

- Han blir vår nye Christer Jensen. Kajan er like rask og har mange av de samme ferdigheten som Christer. Han er en spennende kantspiller.

Fra Bergen, via Vålerengas G16-lag, kommer Wang-eleven Martin Gooderham.

- Martin er er midtstopper med fin pasningsfot. Dessuten har han veldig gode holdninger.

Ny Moa
Mohammed Ali Darazzi går under kallenavnet Moa og kan bekle flere offensive posisjoner.

- Moa er først og fremst kanstpiller, men kan også fylle andre offensive roller, for eksempel spiss i mellomrommet. Han har bra basisteknikk og fin balanse.

Savas Tirit har vunnet Nike Premier Cup med Vålerenga. Nå er han tatt opp i u-gruppa.

- Han minner litt om Adnan Haidar og har veldig bra nærteknikk. Savas fører ball i stort tempo og leverte mange gode juniorkamper da han fikk prøve seg i fjor høst.

En annen sentral midtbanespiller er Momodou Darboue.

- Momodou har stor løpskapasitet og dekker store rom. Han er en utfordrer til Haakon Farstadvoll, Nikolai Djupesland og Savas Tirit sentralt på midtbanen.

Smart fotballspiller
Det samme er Soliman Aoudia.

- Soliman har veldig bra basisteknikk og fine pasninger. Han er ivrig og man ser at han ser mye fotball. Han legger ned mye tid for å bli god. En smart fotballspiller.

Sistemann inn er Håvard Nielsen. G16-landslagsspilleren har trent med Inter og signerte lærlingkontrakt med Vålerenga i januar.

- Håvard har veldig bra klyv når han først får opp farta og er relativt robust i forhold til alderen sin. Han har fine pasninger og veldig bra timing i lufta på innlegg, forteller Holter.

- Han blir en spennende spiss å følge.

Se hele juniortroppen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere