*Nettavisen* Nyheter.

Her er de pinlige sexspørsmålene

Her får du svarene på det du er for flau til å spørre om.

15.03.08 12:30

(SIDE2): Det er noen spørsmål det kan være vanskelig å spørre om, enten det er fordi du synes det er pinlig eller fordi ingen du kjenner har denne kunnskapen.

Mange slike pinlige spørsmål handler om sex. Vi gir deg derfor svarene på sexrelaterte spørsmål som du kanskje ikke har turt å spørre noen om.

Jeg har lav sexdrift. Hvordan får jeg tilbake min libido?
Det er mange faktorer som kan påvirke din libido. Det første man bør gjøre er å se på stressnivået, samt hvordan relasjonen til partneren din er. Du kan også prøve å ta en ferie for å se om sexdriften kommer tilbake. Om problemet vedvarer bør du gå til en gynekolog for å se om det kan være fysiske årsaker til problemet. Du kan også oppsøke en sexolog for å se om det er noen psykiske årsaker. Det er også viktig å huske at sexdriften vil gå opp og ned gjennom livet.

Les:Kvinner: – Slik får du lysten tilbake

Jeg må på do hvert 15 minutt. Hva kan problemet være?
Du har mest sannsynlig en urinveisinfeksjon. Du bør oppsøke lege så fort som mulig for å få påvist dette. Undersøkelsen er enkel, og ved hjelp av en urinprøve kan legen se om du har en infeksjon eller ikke. Infeksjonen behandles med antibiotika. Det kan også være andre årsaker til tissetrangen, men ved å utelukke den mest vanlige først kan du få hjelp av legen til å finne ut hva du bør gjøre videre.

Les:Derfor får du urinveisinfeksjon

Er det mulig å være allergisk mot sæd?
Noen gutter har mer alakali enn andre. Føler du en brennende smerte når du kommer i kontakt med sæd kan det være allergi. Om problemet fortsetter kan du prøve å bruke kondom. En tur til legen for å avklare at du ikke har noen form for infeksjon kan også være smart.

Les:Sex-allergi av sæd

Brystene mine har ikke lik størrelse. Er dette normalt?
Det er ikke unormalt at brystene er av ulik størrelse. Også amming og vektendring kan gjøre at brystene får ulik størrelse.

Les:Visste du dette om brystene?

Når jeg har sex blir jeg aldri skikkelig våt. Hva er problemet?
Prevensjonsmiddel kan påvirke hormonene og føre til vaginal tørrhet. Medisiner kan også føre til at du har vanskeligheter for å bli våt nedentil. Ta i bruk glidemiddel og se om det gjør ting bedre. Om dette ikke fungerer kan du ha noen emosjonelle problemer. Be partneren din bruke mer tid på forspill, og har du fortsatt problemer bør du oppsøke en sexolog.

Les:Livsstil ødelegger potensen

Jeg glemte å ta ut tampongen. Hva gjør jeg?
Det er viktig å huske at om du glemte tampongen i skjeden og du ikke finner den igjen så har den mest sannsynlig falt ut av seg selv. Er den der fortsatt bør den fjernes umiddelbart, og du bør oppsøke en lege for å utelukke at du ikke har fått noen infeksjoner.

Hvordan skal jeg tørre å spørre legen min om jeg har en kjønnssykdom?
Legen din er ikke der for å dømme deg. Om du ikke føler deg komfortabel med å snakke med legen din, bør du vurdere å skifte lege. Bestill time til en gynekolog så fort du kjenner en ukontrollert kløe, brennende følelse eller får utslett. Det er viktig å huske at ikke alle kjønnssykdommer har noen symptomer, og jo lengre man venter med å behandle de jo mer skade kan de påføre.

Les:Etter den søte kløe...

Hvordan vet jeg at jeg tilfredsstiller partneren min seksuelt?
Ikke alle roper like høyt i sengehalmen, og det kan være vanskelig å vite om man tilfredsstiller partneren eller ikke. Det beste er å spørre partneren din og prøve å få litt konstruktiv kritikk. Mange kan bli litt flaue om du spør de om hva de liker, så det kan være lurt å bruke ja/nei spørsmål for å gjøre ting lettere for dere begge.

Hvordan snakker jeg «dirty»?
Mange blir tent når man snakker litt «dirty» i senga, men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal si eller hvordan, og mange blir fort flaue. En grei måte å snakke «dirty» på er å fortelle hva du har tenkt å gjøre – vanskeligere er det altså ikke. Å bruke blader og bøker til hjelp for å finne ut hva man skal si kan også være et triks, og man kan faktisk øve seg på å snakke dirty ved å si det når man er alene. Da blir man mer vant til å bruke ordene man kanskje ikke bruker til vanlig.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

(Kilde: AOL og iVillage.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.