RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Her er de verste datene

Sist oppdatert:
Ikke bruk for mye tid på mennesker som ikke passer for deg.

(SIDE2:) Noen ganger finner vennene dine en date til deg, og andre ganger finner du en selv. Men det er ting man bør være obs på, på en date, slik at du ikke ender opp med å bruke flere år av livet ditt på en som ikke var verdt det.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Forretten har akkurat blitt servert, og du skulle ønske du kunne gå hjem allerede. Du har en urolig følelse, som du ikke helt kan sette fingeren på, og du begynne å planlegge fluktruten.

Health 24 har laget en oversikt over ti mennesketyper du ikke bør date mer enn en gang.

Drikker for mye
Hvis han ikke er edru på det første stevnemøtet, så kommer han aldri til å være det. Se opp for overdrevet inntak av alkohol. Er han våsete? Kjører han ujevnt? Har han gått ut i bilen med dårlige unnskyldninger i løpet av kvelden? Alkoholisme er en sykdom, og han kommer ikke til å slutte å drikke bare fordi du spør pent. Han trenger ikke en date, han trenger avrusning. Hvorfor treffe han igjen?

Forteller for mye for tidlig
Du har kjent henne i en halvtime og hun har fortalt deg hvor mange forhold hun har hatt, hvor mye hun tjener, at broren er på avrusning. Hun har omtrent fortalt alt, bortsett fra målene på innsiden av bestemorens ben. Samtidig vet hun ikke etternavnet ditt en gang, og heller ikke hva du jobber med. Hvor er mystikken? Kom det bort, mens du fremdeles kan.

Snylteren
Han liker å gå på fine restauranter, men problemet er at han ikke vil betale for det. Du ville kanskje ha vært fornøyd med den lokale hamburgersjappa, men han har bestilt bord på den fineste restauranten i byen. Men da regningen skulle gjøres opp, så er lommeboka sporløst forsvunnet. Og du fikk følelsen av at dette «lånet» aldri kom til å bli betalt tilbake. Du fikk rett også. Han betaler aldri sin del. Bytt telefonnummer og kom deg videre.

Kommer alltid for sent
Med mindre det er en ekte unnskyldning som et uhell eller en stor haglbyge, så kan han ikke bli unnskyldt for å komme for sent. Det kan hende at han bruker sin sene ankomst for å få deg ut av balanse eller for å få deg til å tenke at han er mer betydningsfull enn deg.

Dump ham. Hvis han ikke kan være tidsnok til sin første date, så vil et liv med han være et sant helvete. Du blir stående og vente på parkeringsplasser og du går glipp av hver eneste film dere skal se på kino. Ikke kast bort mer tid.

Skryteren
Hvis du har skåret deg i hånden, så var hennes så alvorlig at hun ble angrepet av koldbrann. Hvis du har vondt i magen, så er det ingenting mot hennes mulige magesvulst. Hun skryter av alt fra familie, inntekt og gode jobb hele tiden. Ingenting du gjør kan måle seg med hva hun har oppnådd. Hun har ekstremt dårlig selvtillit, og det er årsaken til at hun er nødt til å markedsføre seg selv hele tiden. Stikk av gårde. Du føler ikke for å komme med støttende ord til hennes dårlige selvtillit i 30 år.

På Norges største community finner du drømmedaten i kveld!

Snakker på inn- og utpust
Han slutter ikke å prate i et sekund en gang. Etter 20 minutter i hans selskap, så føler du at du har fått nok. Han snakker som en foss. Du føler hjertet slå i brystet, en følelse av klaustrofobi senker seg over deg. Ditt venstre øye streifer rundt i rommet, på jakt etter en fluktrute. For han er det bare et menneske på Jorden, og det er han selv. Han har også prestert ting i livet. Han har vært overalt og gjort alt. I alle fortellingene hans, så fremstår han alltid som helten. Det morsomme er at han bor i en kummerlig leilighet, og har hatt syv jobber det siste året.

Han trenger ikke å gå på date, han trenger en psykolog og medisiner. Og en frontkollisjon med virkeligheten.

Snakker om ekskona
Ekskona drakk, var utro og forsømte barna. Hun er også oppsatt på å gjøre livet hans til helvete på jord. Det er i hvert fall det han sier, og det flere ganger i løpet av kvelden. På slutten av kvelden vet du alt om ekskona, men ingenting om han. Dump han. Hans besettelse av ekskona er illevarslende for enhver fremtid med noen andre.

Han trenger muligens hjelp, ikke en ny kjæreste. Tenk på hvordan det ville være å bygge opp livet ditt rundt hans hat for sin ekskone. Slett nummeret hans.

Klager for mye
Ingenting i hennes liv går den rette veien. Hun klager over været, leiligheten, familien, jobben, sjefen og ekskjæresten. Og du har ikke engang rukket å spørre. Alt og alle er imot henne. Forbannelsen hviler over henne, men hun innser aldri at nevneren til alle disse ulykkene er henne selv. Hun lever for katastrofene, for det gir henne muligheten til å spille offeret. Og skjer det ikke av seg selv, så skaper hun det.

Hun leter desperat etter mannen på den hvite hesten. Sørg for at det ikke er deg.

Snakker stygt om andre
Hans motto i livet er: «Har du ikke noe hyggelig å si om noen, så kom og sett deg hos meg». Han er mer opptatt av den konsentrerte formen av sladder enn av sannheten. Dersom han bruker deres første kveld sammen på å kritisere diverse mennesker, som for det meste er ukjente for deg, så bruk litt tid på å tenke over hva han kommer til å si om deg om to uker. Hvis du vil at noe skal komme ut, så si det til han, men be han om å holde tett om det. Det vil ha nådd en annen landsdel innen lunsjtid dagen etter. Pass på hva du sier på dette stevnemøtet, for det kommer til å bli sagt igjen. Sørg for at det blir med det ene stevnemøtet.

Uforskammet på restauranten
Enhver som lager oppstyr på restauranten ødelegger kvelden, ikke bare for daten sin, men også for alle rundt ham eller henne. Ikke det at man aldri skal klage, men det finnes måter å gjøre det på. Det inkluderer ikke å være uforskammet, sarkastisk eller være overlegen overfor kelneren. Kelneren kan ikke be deg om å ryke og reise, og det er derfor denne personen er et ideelt mål for daten din, som har et dårlig selvbilde, problemer med mat og sosial status. Kort fortalt, en som er hyggelig mot deg, men grusom mot kelneren, er ikke et hyggelig menneske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere