RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er den beste akevitten

Det ble jevnt løp under Nettavisens test av akevitt. En gammel traver må tte bite i gresset for en nykommer med aner fra Trøndelag.

Publisert 22.11.2002 kl 11:29

Nettavisens panel har testet akevittene som er å finne i basisutvalget. Her var det både brun og blank norsk akevitt, og dansk og tysk schnaps.

Testen ble gjennomført blindt, med de blanke typene først. Testen avdekket raskt et markant skille mellom de runde og lettdrukne variantene, og tyngre fludium. I toppsjiktet kom to runde (Throndhjemsaquavit og Simers Oslo Aquavit) og en litt tøffere variant (Gammel Oppland).

De beste akevittene

Tett i toppen

Av de 18 produktene, fikk 15 karakteren fire eller bedre. Det betyr at det er svært tett i toppen, og at faktorer som rekkefølge i serveringen, temperatur og type mat som blir servert kan gjøre store utslag. I fjor toppet Gammel Opplandske, Simers Taffel og Gilde Taffel tronen.

En overraskelse i forhold til fjorårets test var at Gilde Juleakevitt og Aalborg Taffel Akvavit gjør det bra.

Kald

Danske Havstryger og tyske Bommerlunder havnet nederst. Men dette er brennevin som egentlig ikke hører hjemme i en akevitt-test der alt serveres ved romtemperatur. Schnaps er en annen type brennevin, og bør serveres kjøleskapskald.

Testen ble gjennomført av Nettavisens medarbeidere Vibeke Johnsen, Per Gunnar Sværen, Jørn Wisløff og Ole Berthelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere