RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er den beste venneløsningen

Sist oppdatert:
Vi har testet de nye venneabonnementene fra Tele2, Chess og Telenor og funnet en vinner. Se hvilken!

Både Tele2, Chess og Telenor har i løpet av den siste måneden lansert nye venneabonnementer eller vennetjenester.

Produktene kjennetegnes ved at de lar kundene ringe gratis eller tilnærmet gratis til mange eller alle kundene av mobilselskapet de tilbys av.

Det nærmeste vi kommer en tilsvarende løsning hos Netcom, er de relativt ukjente abonnementene Netcom Ucan 2 og Netcom Owners basic - to abonnementer som ikke selges av Netcom selv. Vi har valgt å ta med det billigste av disse, Owners basic, i testen vår.

Hvor mange ringer du?

De store selskapene vil i sin markedsføring vektlegge antallet mennesker du kan ringe gratis dersom du velger deres løsning. Men pass deg for fascinasjonsblindhet, her er det nemlig fort gjort å la seg forføre av tallene.

For du har selvsagt ikke behov for å ringe hverken 400.000 eller 700.000 mennesker. Sannsynligvis ringer du stort sett de samme hver gang, så som kjæresten, barna, vennene, kollegene eller foreldrene dine. De øvrige hundretusener av kunder du i teorien kan ringe gratis til, kjenner du ikke.

I Norge finnes det rundt regnet fem millioner mobilabonnementer. Dersom du velger Djuice friends, kan du ringe 14 prosent av disse gratis. Velger du Tele2s eller Chess’ løsning, kan du ringe 8 prosent av Norges mobilkunder gratis.

Og dette er tallene du skal tenke på: 8 og 14. Den prosentvise andelen mobiltelefoner du kan nå gratis, vil nemlig merkes på regningen din ved at denne blir omtrent 8 eller 14 prosent lavere. Sånn sett har de store selskapene et prismessig kvantumsfortrinn sammenlignet med de små.

De små før de store

Men de store var ikke først ute med slike abonnementer; flere av de mindre mobilselskapene har lenge hatt lignende tilbud. Vi har inkludert et par av disse i vår test.

De grønne feltene indikerer den beste løsningen innenfor hver vannrette kategori, og de røde blinker ut tallene du bør passe deg for.

Pristabell venneløsning
Pristabell venneløsning

Minimumsregning er prisen selskapet fakturerer deg for de månedene forbruket ditt ligger under nettopp minimumet.

Styrker og svakheter

Som et raskt blikk på tabellen vår kan gi inntrykk av, har de forskjellige tilbudene ulike styrker og svakheter. Dessverre er ingen av produktene billigst på alt – men det er ikke mye om å gjøre.

For Chess kommer ikke helt til sin rett i en oversikt som denne. Fordi deres tilbud er en tjeneste og ikke et abonnement, kan den kombineres med alle abonnementene i produktporteføljen deres (unntatt Family). Avhengig av hvilket abonnement man tar utgangspunkt i, vil Chess kunne notere seg for flere grønne ruter i oversikten vår.

Chess friends er med andre ord bedre enn hva et raskt overblikk tilsier.

Vår vinner er Chess

Etter vår oppfatning er da også Chess friends Norges beste ”venneløsning”.

Selv med 300.000 færre kunder enn Djuice, en datapris som er nesten det dobbelte av Talkmores og med utenlandspriser som kanskje er de stiveste på markedet, fremstår Chess friends som den beste løsningen per i dag.

Fordi: Dette er markedets mest fleksible løsning, den er uten startavgift på samtalene, og - ikke minst - den inkluderer gratis SMS og MMS.

Det kan hverken kvantumsfortrinnet til Djuice eller den uslåelige månedsprisen hos Tele2 kompensere for.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

mobilen
mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere