RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er den neste LOST

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kampen om seerne på amerikanske tv-skjermer er utrolig hard. Her er noen av seriene som lanseres til høsten.

(Side2 :) Det å overleve som TV-serie i USA er noe av det vanskeligste som kan gjøres. Hvert eneste år blir et titalls serier tatt av skjermen før den første sesongen er over og erstattet med repriser av gamle serier som hadde suksess.

Kritikerne i USA er nå samlet for å sjekke ut de nye seriene som vil lanseres på amerikanske skjermer i tiden framover, og her er noen av høydepunktene.


Betty the Ugly
Denne serien er produsert av ingen ringere enn Salma Hayek og handler om Betty Suarez som er en ung kvinne som jobber alt for hardt og som ikke kan kle seg. Kritikerne har hittil ikke vært nådige og mener serien er både kjedelig og totalt uinteressant. Nå har kritikerne i USA tatt feil før, men det ser ikke lyst ut for denne serien.

Studio 60
Aaron Sorkin lagt tidligere West Wing, hovedrollen spilles av Matthew Perry fra Friends. Serien er skrevet av mange av de som skrev West Wing og de som har sett den første episoden mener dette dramaet om produksjonen av en TV-serie er genialt. Denne vil bli vist i Norge.

MER NYTT FRA TV-FRONTEN I SIDE2S TV-GUIDE HER

Friday Night Lights
Du har muligens sett filmen, men her kommer serien. Samme historien som du kjenner. En ny trener tar over et godt lag i amerikansk fotball. Ikke regn med å se denne i Norge på de store kanalene.


Kidnapped og The Nine
Skal man dømme ut i fra skuespillerne blir dette en suksess. Timothy Hutton spiller hovedrollen, og har med seg blant annet Dana Delany og Delroy Lindo. Serien er en kopi av 24 og Prison Break-formulaen. Alt skjer i løpet av en kort tid (gjett en gang hva som skjer...) TV-serien The Nine tar også litt kopi fra Lost og litt fra 24 og omhandler ni mennesker som har opplevd en gisselkrise og hva som skjer med dem etterpå. ABC tror på serien og har satt den til å komme på i USA rett etter Lost.

Him & US
For deg som savner Kim Cattral fra Sex & Singelliv kan dette bli morsomt. Historien følger Kim som er manager for en britisk rockestjerne (tenk Elton John, siden han er med og kommer med innspill på serien). Stjernen spilles av Anthony Head fra Buffy (han var Rupert). Cindy Chupack som har laget serien skrev mange av episodene til Alle Elsker Raymond og Sex og Singelliv. Denne kan bli stor.

Eureka
Science Fiction er en sjanger de fleste amerikanske tv-kanaler elsker, og hater. Det er omtrent like populært som det er vanskelig å lage. Denne serien starter 18.juli i USA og omhandler en liten by hvor alle geniene i USA har blitt forflyttet til. En amerikansk politimann kommer plutselig og tilfeldig til byen. Serien har fått mye positiv omtale, og vises på Science Fiction Channel, noe som tilsier at ingen norske TV-kanaler tør å kjøpe den.

Psych
Du har muligens hørt dette før: En person har fått et spesielt øye for detaljer som ingen andre, og overbeviser politiet om han har krefter som ingen andre. Heldigvis er dette en komedie som har premiere 14.juli. Forhåndsomtalen har vært svært god, og man finner Corbin Bernsen i en av hovedrollene.


Brothers AND Sisters
Calista Flockhart (Ally McBeal) er tilbake på TV-skjermen i dette dramaet om en familie (sjokk!). Ken Olin produserte tidligere Alias og serien er skrevet av en Broadwayskribent. Dette kan bli en god serie, eller en forferdelig en.

Angela's Eyes
I denne serien følger man en ung FBI-agent som nesten øyeblikkelig vet om noen snakker sant eller ikke. Forhåndsomtalen har vært laber, og serien går på en av de mindre kanalene i USA. Kan dukke opp på ZTV eller lignende i Norge.

Heroes
Denne dramaserien omhandler heltene som lever blant oss, de som plutselig gjør noe stort ute av det blå. De har merkelige krefter og spørsmålet er hvor kreftene kommer fra. Det er mange mennesker som snakker pent om denne serien fra NBC.

Ted Danson (fra Cheers) kommer tilbake med en komedieserie: Help Me Help You

Av seriene som har startet er en av de som har fått mest positiv omtale ambulansedramaet Saved og Bill Paxton-dramaet Big Love, som går på HBO. Brotherhood er en serie som man sier har lånt mye fra Sopranos, men verken publikum eller kritikerne klarer å bestemme seg.

I andre TV-nyheter fra USA kan det fortelles at det vil komme 13 nye episoder av Futurama.

Disse klarte det ikke
Her er seriene som ble borte i år: Alias, Commander in Chief, In Justice, Invasion, Night Stalker, The Evidence, Love Monkey, Threshold, Killer Instinct, Reunion, Conviction, Heist, Inconceivable, The Book of Daniel, The West Wing, Just Legal, Bedford Diares, Charmed, Everwood, Pepper Dennis....

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere