RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Her er den ny NAV-sjefen

Sist oppdatert:
Går fra Mattilsynet til NAV.

Administrerende direktør i Mattilsynet Joakim Theodor Haagaas Lystad blir ny NAV-sjef.

Det ble klart i statsråd fredag.

– Dette har vært en omfattende prosess, og vi har vært på jakt etter den beste kandidaten i landet. Lystad svarer til de forventingene vi har, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Joakim Lystad er født i 1953 og utdannet sivilagronom fra Norges landbrukshøyskole. Han har vært administrerende direktør i Mattilsynet siden 2003. Tidligere har han vært direktør i SFTs beredskaps- og kontrollavdeling, og underdirektør i Miljøverndepartementets industriseksjon.

- Finner løsninger
– Lystad har ledererfaring fra ulike organisasjoner og krevende fusjonsprosesser. Han har solid erfaring med omstilling både i kommunal og statlig sektor. Han blir beskrevet som løsningsorientert, tydelig og med evne til å motivere egne medarbeidere. Dette er viktige kvaliteter når man skal lede en etat med 14 000 ansatte, og som forvalter en tredjedel av statsbudsjettet, sier Bjurstrøm.

Lystad er ansatt på åremål for 6 år med mulighet til forlengelse i èn periode og tiltrer 4. oktober.

Fire søkere
Delphi Consulting har bistått Arbeidsdepartementet med å velge ut Tor Saglies etterfølger.

Da søknadsfristen gikk ut 1. august, sto det kun fire interesserte. Nettavisen har tilgang til oversikten, som viser at Lystad ikke er blant søkerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere