*Nettavisen* Nyheter.

Her er den nye mannerasen

Metroseksuelle menn som David Beckham har lenge vært det mest trendy. Nå innføres begrepet retroseksuelle menn. De er røffere i kantene enn Beckham & Co.

26.10.04 08:22

Veltrente, moteriktige og velstelte menn som David Beckham og Jude Law har gått under betegnelsen metroseksuelle menn. Disse urbane mennene har i en periode vært de store forbildene for dem som vil være mest trendy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Rock'n Roll
Nå er imidlertid den nye utgaven av britiske «The Language Report» ute. Boken som utgis av Oxford University Press tar for seg utviklingen i det engelske språket og hvordan det brukes i hverdagen.

Et av de nye ordene som har gjort sitt inntog det siste året er retroseksuelle menn. Dette er menn som ser litt herjet ut, ofte litt skitne og helt uanfektet av hva moteskaperne sier man skal gå i.

Det høres kanskje ut som om dette er en betegnelse som gjelder for svært mange menn allerede, men ifølge This is London er dette morgendagens trend. En trend som oppfordrer til at man bare skal la være å tenke på stil og klær bør kunne få fotfeste, i hvert fall hos deler av befolkningen også her hjemme.

Mer søppelkultur
Det nye ordet som ser ut til å vokse mest i omfang i nær fremtid er imidlertid ordet «chav». Ordet ble først brukt som en nedsettende betegnelse på fattige hvite mennesker, men har etter hvert blitt en populær subkultur i England.

Chav-kulturen er typisk punka gatekultur der man gjerne gir litt faen, både i trender og samfunnet for øvrig. Det har allerede dukket opp nettsteder med info «chav»-kulturen. Ønsker du å kikke litt på hva de sysler med besøker du ChavScum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.