RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er den nye NATO-sjefen

Jens Stoltenberg møter norsk presse i Brussel, Belgia tirsdag morgen. Han tiltrer som ny generalsekretær for NATO onsdag.
Jens Stoltenberg møter norsk presse i Brussel, Belgia tirsdag morgen. Han tiltrer som ny generalsekretær for NATO onsdag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg er nå NATOs nye generalsekretær.

Han har måttet vente i mange måneder siden utnevnelsen i mars. Men da klokken bikket midnatt natt til onsdag, var Jens Stoltenberg endelig leder for forsvarsalliansen NATO.

Klokken 9 tropper den tidligere statsministeren opp på hovedkvarteret i Brussel for å starte første arbeidsdag, se sitt nye kontor og møte de 28 ambassadørene fra alle alliansens medlemsland.

– Jeg er klar, slo Stoltenberg fast dagen før dagen.

Følg NTBs liverapportering lenger ned.

Kriser

Krisen i Ukraina, forholdet til Russland og ekstremistgruppen IS' terrorhandlinger blir viktige saker på Stoltenbergs bord, sammen med avslutningen på kampoppdraget i Afghanistan og finansieringen av NATOs videre drift.

Han starter arbeidet med en god nyhet etter at NATOs nye sikkerhetsavtale med Afghanistan ble underskrevet tirsdag.

Dermed kan alliansen belage seg på å bli i landet etter nyttår. Selv om det nå er snakk om et mye mindre antall soldater som kun skal drive opplæring av og støtte afghanske soldater.

Ingen kommentar

Stoltenberg har ikke villet kommentere Afghanistan eller Ukraina eller IS før overtakelsen. Fram til onsdag har det vært danske Anders Fogh Rasmussens jobb å snakke på vegne av forsvarsalliansen, men nå kan Stoltenberg endelig løsne på tungebåndet.

– Jeg ser veldig fram til å endelig kunne svare på spørsmål om sikkerhetspolitiske spørsmål og saker, sa han før overtakelsen. Han skal legge fram noen av planene sine for den internasjonale pressen på NATO-hovedkvarteret onsdag ettermiddag. (©NTB)

Følg NTBs liverapportering av Stoltenbergs første dag:
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere