RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er den pinlige Romney-videoen

Sist oppdatert:
Presidentkandidatens tabbeliste vokser.

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney ble avslørt av skjult kamera da han kalte Obamas tilhengere - altså halve USA - «for sosialhjelpsmottakere som ikke betaler skatt».

Det er det venstreorienterte nettstedet Mother Jones som har lagt ut det famøse opptaket fra 17. mai, som nå sprer seg hurtig på Youtube.

- Det er 47 prosent som støtter ham, som er avhengig av staten, som ser seg selv som ofre, som tror det er statens oppgave å ta vare på dem, som mener de har rett på helsetjenester, mat, bolig, alt mulig, sier Romney om president Barack Obamas velgere.

Trekker ikke uttalelsene
Opptaket ble gjort under en fundraising-middag hos den omstridte finansmannen Marc Leder. Romney har ikke trukket tilbake uttalelsene, selv om han innrømmer at han kunne ha uttalt seg mer elegant.

- Dette er det sammen budskapet jeg vil gi folk offisielt, sa Romney i en kommentar sent mandag kveld.

Romney understreket på pressekonferansen at han snakket om valgkampstrategi, og ikke politikk, da han sa han ikke brydde seg om de 47 prosentene.

Se videoen her:

- Avskriver halve nasjonen
Barack Obamas valgkampanje var raskt ute for å score politiske poeng på tabben til Romney.

- Det er vanskelig å tjene det amerikanske folket når du på hånlig vis avskriver halve nasjonen, sier Obamas valgkampleder Jim Messina i en uttalelse.

Den uheldige kommentaren til Romney falt på en pengeinnsamlingsmiddag i mai med en prislapp på 50.000 dollar for hver snute.

- Født med sølvskje i munnen
Romney snakket også om sin egen rikdom, og sa at han hadde større sjanse til å vinne presidentvalget om han hadde hatt latinamerikanske aner.

- Helt ærlig, så var jeg født med en sølvskje i munnen, sa Romney.

Mens noen konservative får en endelig bekreftelse på at Romney er en av dem, så mener noen politiske analytikere at videoen er et vendepunkt i valgkampen. Avisen Bloomberg skrev blant annet i en leder at «dette er kvelden Obama ble gjenvalgt».

USA-valget avholdes 6. november 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere