Gå til sidens hovedinnhold

Her er det best å bo!

Det er best å bo på Lindeberg omsorgssenter. Det synes i hvert fall beboerne selv.

LINDEBERG: Det er det største sykehjemmet i byen. Nå er Lindeberg omsorgssenter best i byen også!

– Jeg blir rørt, sa styrer på sykehjemmet, Anne Gry Kolstad, da hun fikk overraskelsen og diplomet i fanget av eldrebyråd Sylvi Listhaug (FrP) på onsdag.

Byråden synes det er like fint hver gang å komme med positive overraskelser.

– Det er veldig bra å kunne gi en diplom eller premiere innsatsen til ansatte på denne måten, sier Listhaug med et smil.

Gode kombinasjoner

Det er brukerundersøkelsene blant beboerne på sykehjemmene i Oslo som har gitt resultatet. 852 beboere i byen har svart på undersøkelsen. De private sykehjemmene er overrepresentert blant de beste, men kommunale Lindeberg stakk av med seieren. Ammerudlunden, som er et privat sykehjem, kom på andre plass.

– Ekstra moro er det at det er et kommunalt sykehjem som havnet på topp, sier Kolstad, som tror de svevet til topps på grunn av en kombinasjon av alle tiltakene på senteret.

– Vi har jobbet systematisk i mange år. De ansatte er flinke, vi har opplæring og aktiviteter for beboerne. Dette er det største sykehjemmet i byen, og vi har flere spesialplasser enn mange andre, sier hun.

Bemanningen er økt, spesielt i helger og på kveldene. Legebemanningen er tredoblet og aktiviteter blir prioritert

– Det er så fint å få noe tilbake for innsatsen vi gjør. Vi blir stolte og får mer guts, sier avdelingssykepleier Thorbjørg Rønning.

Helgefyll

At beboerne er fornøyde kan både Jon og Signe underskrive på.

– Den nye legen er et kupp, erklærer Jon, mens Signe forteller om lutefisklag og hjemmebakt kake.

– Det er alltid noe som skjer, så vi trenger ikke å kjede oss, sier hun til byråden.

Omsorgsmidlene går nemlig til trivsel og moro. De ansatte forteller om fisketurer på Aker Brygge, reker og vin. Og helgefyll!

– På post 5 har vi det vi kaller helgefyll. Det er det beboerne ønsket. Så nå får de likør til kaffen på lørdagene, forteller Rønning.

De ulike postene har ulike aktiviteter. Det er nettopp denne muligheten som gjør jobben enda mer meningsfylt, mener Rønning.

– Vi kan bidra med noe, og når vi får høre at beboerne setter pris på dette på denne måten, så får vi lyst til å gjøre litt ekstra, sier hun.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?