RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er det forbudt å røyke på balkongen

Leilighetene med røykeforbud på balkongen skal stå klare i 2018.
Leilighetene med røykeforbud på balkongen skal stå klare i 2018. Foto: Backe Prosjekt
Sist oppdatert:
Skal du kjøpe leilighet i Eiksparken i Bærum, må du forplikte deg til å ikke røyke på balkongen.

BÆRUM: Det er NRK som omtaler det noe spesielle boligprosjektet. I Eiksparken må alle kjøperne forplikte seg til å ikke røyke på balkongene i boligkomplekset, som har 66 selveierleiligheter.

- Vi har tidligere bygget boligblokker der noen klaget på balkongrøyking. Den nye regelen er innført for å komme dette problemet i forkjøpet, sier prosjektleder Philip Stephansen i Backe Prosjekt AS til NRK.

Det har skjedd at andre borettslag har oppfordret til å ikke røyke, på grunn av lukt. Men å forby røykingen er langt fra vanlig, og det er ikke sikkert at dette forbudet er juridisk bindende. 

Juridis avdeling i Huseiernes Landsforbund påpeker at selv om forbudet er nedfelt i vedtaktene, så er det ikke sikkert at det står rettslig.

- Det er med andre ord ingen selvfølge at et sameie alltid kan nekte beboere å røyke på balkongen. Det må alltid bero på en konkret vurdering av ulempene, sier Anders Leisner til NRK.no.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere