Gå til sidens hovedinnhold

Her er det garantert snø i påsken

Til tross for en sen påske - ligger alt til rette for en drømmepåske i fjellheimen.

Er det noen som kjenner til vær- og føreforholdene på norske fjell og vidder, så er det Den Norske Turistforening (DNT).

Og ifølge dem ligger alt til rette for en drømmepåske i fjellheimen. I alle fall når det kommer til snø.

Været derimot, kan de ikke gi noen garantier for.

Les også: Ventes veldig vått vårvær

- Plenty med snø
- Det er masse snø i de fleste fjellområder nå, så det er ingen grunn til å pakke vekk skiene ennå. Både fra Dovre, Jotunheimen, Rondane, Hardangervidda, Huldreheimen/Gausdal vestfjell og Skarvheimen rapporteres det om opp til tre meter snø og gode forhold. Flere steder må de ut og stikke løypene på nytt da kvistene som har blitt satt ut nesten har snødd ned, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Her følger en liten oversikt over hvor du finner påskesnøen:

Hardangervidda og Skarvheimen
Det er fantastiske forhold på Hardangervidda og i Skarvheimen. Flere meter med snø og strålende sol i forrige uke bidro til skikkelig påskestemning, og skal vi tro yr.no kommer det et lite snødryss denne uka som gir perfekt pudderføre til påske.

Jotunheimen
Det rapporteres også om strålende forhold i Jotunheimen denne uka. Alle hyttene er åpne og det er fremdeles god plass på mange av de store turistforeningshyttene i området.


Rondane

Snøforholdene i Rondane er bedre enn på mange år og alle løypene mellom hyttene er kvistet. På Rondvassbu er de klare for påskeinnrykket snart. De melder om litt hardt føre enkelte steder, men snøvær denne uken gir superføre til påsken.

Sylan og Trollheimen
Etter en varm vinter, har snøen endelig inntatt Trøndelag for fullt. Det er gode forhold både i Trollheimen og Sylan denne uka.

Breheimen med Jostedalsbreen
Det meldes om fine forhold i Breheimen! Etter helgas mildvær var det godt slush-føre og skikkelig påskestemning på Sota Sæter.

Fjellbussen
Det er mange transportmuligheter til fjells, her får du tips fra DNT Oslo og Omegn. Den tradisjonsrike fjellbussen til DNT går fra Oslo til Gjendesheim i Jotunheimen 11.- 12.- og 17. april i påskeuken klokken 10.00. Bussen til Sotasæter går 11.- 12.- og 16. april. Det er lett å komme seg tilbake med returbusser fra Gjendesheim og Sotasæter eller offentlig transport fra Fondsbu/Tyin.

Åpne hytter
Hvis du har lyst til å legge turen innom ei annen hytte eller betjent fjellstue enn de vi har skrevet om her, finner du en totaloversikt over hvilke hytter som er åpne her.


Spent før påsken

Andreas Rødven i Alpinanleggenes Landsforening sier at bransjen er spent på hvordan besøket blir i påsken. Selv om det er mye snø i høyfjellet er påsken så sen at han frykter nordmenn har kommet i for mye vårstemning.

- Vi kan uansett ikke regne med noen rekordpåske i år som påsken er så sen, sier han.

- Dette har vært den mest spesielle vinteren på 20 år. I lavlandet har det ikke vært uvanlig at skisesongen har kommet igang sent, men i år har det nærmest ikke vært snø i det hele tatt.

Før skisesongen håpet bransjen på at de i denne sesongen ville selge heiskort for én milliard kroner. Det har ikke skjedd på grunn av lite snø i lavlandet.

Les også: Mot milliardrekord for norske heiskort

- Disse dårlige sesongene i lavlandet har kommet og gått, sier Rødven som tror på en bedre sesong til neste år.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken