RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er det mest vold i Norge

Foto: Knai, Vidar (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hint: Det er ikke i Oslo.

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå topper Øst-Finnmark for tredje år på rad øverst på voldsstatistikken i landet.

Det skriver Finnmarken.

Siden 2008 til 2011 har politiet sett en økende tendens av voldsepisoder i østfylket.

Politidistriktet har utarbeidet en analyse av voldssakene i 2010 og 2011 for å finne årsakssammenhenger og i samarbeid med andre aktører finne fram til tiltak for å redusere volden. Bakgrunnen for prosjektet er den store økningen i antall voldssaker fra 2008.

Ansvar
Konstituert politimester Trond Eirik Nilsen karakteriserer volden som et samfunnsproblem og ønsker at ikke bare politiet skal ta ansvaret for å redusere voldstallene.

- Det er viktig at vi ser at vold er et samfunnsproblem som rammer mange, og som flere må være med å ta ansvar for. Problemet kan bekjempes gjennom samarbeid mellom ulike samfunnsaktører, sier politimesteren og inviterer blant annet utelivsbransjen og kommunene til å ta sin del av ansvaret.

Mulige svar
Politiet har nå utarbeidet en analyse på i alt 750 saker som omhandler vold eller voldsrelaterte ordensforstyrrelser i perioden november 2009 til samme måned i 2011.

Ifølge politimesteren skyldes økningen et større fokus på vold.

- Vi tror en del av økningen skyldes at vi har hatt større fokus på vold og har senket terskelen for å registrere voldssaker, spesielt i nære relasjoner. Vi er likevel bekymret over den høye andelen voldssaker i vårt distrikt, sier Nilsen.

Ifølge politiet er hovedfunnene i analysen at det er flest trusler og legemsfornærmelser. Flest episoder skjer i Kirkenes, Vardø, Vadsø og Karasjok og flest voldstilfeller skjer i mars, april, juli og desember. I tillegg registreres flest hendelser natt til lørdag og søndag.

Politidistriktet vil på enhetsnivå i tiden framover gå nærmere inn i analysen og inviterer alle aktører til samarbeid for å finne tiltak som kan forebygge og avdekke vold.

Les flere saker fra Finnmarken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere