RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er det nye superbæret

Foto: Crestock
Blåbæret må vike for en mørkere tronarving.

(SIDE2): Det er «The Blackcurrant Foundation» som nå utnevner solbæret som superbær nummer én, og skal dermed være det som inneholder flest sunne næringsstoffer.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Har lenge vært sverget til
Solbæret har gjort sin nytte gjennom historien og har blitt brukt mot diverse plager og sykdommer, samt i mange typer drikke. Det er særlig innholdet av antioksidanter som fremheves, basert på vitenskapelige sammenlikninger av 20 vanlige bær og frukter, det skriver Frukt.no.

Bekjemper infeksjoner
Det skal videre ha vært gjort forsøk som indikerer at aktive stoffer i solbærene bidrar til å styrke immunforsvaret og bekjempe infeksjoner. I tillegg til c-vitamin er det særlig to typer antioksidanter som interesserer forskerne; flavanoider og anthocyaniner, som er stoffet som gir bæret den mørke fargen.

Slik bruker du solbær
Ofte assosieres bærene med syltetøy og marmelade, men man kan gjøre mer spennende ting enn det. Ifølge nettstedet kan man ha dem i smoothie, saft, likør, gelé, kaker, dessertsauser eller i en grønn salat. Tørkede solbær kan også brukes i te.

Effektivt mot myggstikk
Skulle man være plaget av myggstikk kan et solbærblad gnis på stikket og kløen skal visstnok forsvinne raskt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere