*Nettavisen* Nyheter.

Her er det siste bildet

Pål-André Misje Madsøy (28) handlet frokost på Kiwi Hamregården 26. mars. Foto: (POLITIET)

Pål-André Misje Madsøy (28) kjøpte frokost den 26. mars. Siden har ingen sett han.

Et overvåkingskamera fanget opp 28-åringen inne på en Kiwi-butikk i Gabriel Tischenforfs vei på Damsgård i Bergen klokken 07.34 om morgenen 26. mars. Kort tid forut hadde en politipatrulje observert ham på Melkeplassen, skriver Bergensavisen.

- Vi har både bilder fra overvåkingsvideo og kassekvitteringen, sier seksjonsleder Rigmor Isehaug ved vold- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

- Han handlet matvarer det er vanlig å ha til frokost, sier hun.

Frisk og opplagt
På overvåkningsbildene skal 28-åringen ha sett frisk og opplagt ut.

Etter at han hadde handlet ferdig, gikk han ut av butikken. Her stopper sporene.

- Vi vet ikke hvilken vei han gikk. Nå går vi gjennom det vi allerede har av elektroniske spor og vitneforklaringer for å se om vi kan komme noe videre i saken, sier Isehaug.

Ber om tips
- Noen kan ha sett ham i området utenfor Kiwi-butikken. Vi er takknmelige for all informasjon om den forsvunne, sier hun.

Det var samboeren til 28-åringen som i forrige uke meldte ham savnet, da han blant annet ikke møtte i en rettssak han skulle vitne i.

- Han lever
Jan-Erik Nedrud (26) er sikker på at den savnede kompisen Pål-André Misje Madsøy (28), som har vært forsvunnet siden 26. mars, er i live.

- Han lever. Det er jeg 99 prosent sikker på. Nå vil jeg at han skal komme hjem. Han har ikke noe å være redd for. Vi er veldig mange som er glade i ham. Vi savner han, sier Nedrud.

Nedrud, som har kjent 28-åringen i mange år, tror Misje Madsøy har gått i skjul fordi han fryktet en rettssak han skulle vitne i. BA skrev tidligere denne uken at den savnede 28-åringen skulle være vitne i en grov narko- og helerisak i Bergen tingrett, men at han ikke møtte opp.

- Pål fryktet denne rettssaken. Det har han gjort helt siden vi ble stevnet som vitner, sier Nedrud, som i forrige uke vitnet i den aktuelle saken.

- Jeg ble ikke overrasket da han ikke møtte. Han prøvde å advare meg også. Han var redd det ville få konsekvenser for oss, fortsetter han.

Rykter
- Hvilke konsekvenser?

- I narkomiljøet er det hele tiden mange rykter. Eksempelvis at noen har satt en pris på hodet ditt. Sånn er det hele tiden. Men det er sjelden at det er noe i det. Han var vel redd for at noen skulle ta oss.

Ifølge Nedrud har ikke den savnede 28-åringen noe å være redd for - hvis det er det som er årsaken til at han har vært sporløst forsvunnet i snart to uker.

- Ingen av dem Pål og jeg har kjent, og som muligens Pål var redd for å vitne mot, var i retten. Politiet fortalte meg at disse personene har flyktet landet. Pål har ingenting å frykte i Bergen.

At det skal ha skjedd Misje Madsøy noe kriminelt, er for Nedrud helt utenkelig.

- Pål er en smart fyr. Han har alltid greid å unngå problemer. Jeg er sikker på at det ikke har hendt ham noe.

På vegne av hele familien ønsker moren til den savnede 28-åringen å understreke at de er glade i ham, at de er redde for ham, og at de vil han skal komme hjem.

- Han er en snill, omsorgsfull og høflig gutt. En flott sønn og bror vi er ufattelig glade i, sier Herborg Misje.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag