Et overvåkingskamera fanget opp 28-åringen inne på en Kiwi-butikk i Gabriel Tischenforfs vei på Damsgård i Bergen klokken 07.34 om morgenen 26. mars. Kort tid forut hadde en politipatrulje observert ham på Melkeplassen, skriver Bergensavisen.

- Vi har både bilder fra overvåkingsvideo og kassekvitteringen, sier seksjonsleder Rigmor Isehaug ved vold- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

- Han handlet matvarer det er vanlig å ha til frokost, sier hun.

Frisk og opplagt
På overvåkningsbildene skal 28-åringen ha sett frisk og opplagt ut.

Etter at han hadde handlet ferdig, gikk han ut av butikken. Her stopper sporene.

- Vi vet ikke hvilken vei han gikk. Nå går vi gjennom det vi allerede har av elektroniske spor og vitneforklaringer for å se om vi kan komme noe videre i saken, sier Isehaug.

Ber om tips
- Noen kan ha sett ham i området utenfor Kiwi-butikken. Vi er takknmelige for all informasjon om den forsvunne, sier hun.

Det var samboeren til 28-åringen som i forrige uke meldte ham savnet, da han blant annet ikke møtte i en rettssak han skulle vitne i.

- Han lever
Jan-Erik Nedrud (26) er sikker på at den savnede kompisen Pål-André Misje Madsøy (28), som har vært forsvunnet siden 26. mars, er i live.

- Han lever. Det er jeg 99 prosent sikker på. Nå vil jeg at han skal komme hjem. Han har ikke noe å være redd for. Vi er veldig mange som er glade i ham. Vi savner han, sier Nedrud.

Nedrud, som har kjent 28-åringen i mange år, tror Misje Madsøy har gått i skjul fordi han fryktet en rettssak han skulle vitne i. BA skrev tidligere denne uken at den savnede 28-åringen skulle være vitne i en grov narko- og helerisak i Bergen tingrett, men at han ikke møtte opp.

- Pål fryktet denne rettssaken. Det har han gjort helt siden vi ble stevnet som vitner, sier Nedrud, som i forrige uke vitnet i den aktuelle saken.

- Jeg ble ikke overrasket da han ikke møtte. Han prøvde å advare meg også. Han var redd det ville få konsekvenser for oss, fortsetter han.

Rykter
- Hvilke konsekvenser?

- I narkomiljøet er det hele tiden mange rykter. Eksempelvis at noen har satt en pris på hodet ditt. Sånn er det hele tiden. Men det er sjelden at det er noe i det. Han var vel redd for at noen skulle ta oss.

Ifølge Nedrud har ikke den savnede 28-åringen noe å være redd for - hvis det er det som er årsaken til at han har vært sporløst forsvunnet i snart to uker.

- Ingen av dem Pål og jeg har kjent, og som muligens Pål var redd for å vitne mot, var i retten. Politiet fortalte meg at disse personene har flyktet landet. Pål har ingenting å frykte i Bergen.

At det skal ha skjedd Misje Madsøy noe kriminelt, er for Nedrud helt utenkelig.

- Pål er en smart fyr. Han har alltid greid å unngå problemer. Jeg er sikker på at det ikke har hendt ham noe.

På vegne av hele familien ønsker moren til den savnede 28-åringen å understreke at de er glade i ham, at de er redde for ham, og at de vil han skal komme hjem.

- Han er en snill, omsorgsfull og høflig gutt. En flott sønn og bror vi er ufattelig glade i, sier Herborg Misje.

Les flere saker fra Bergensavisen her.