*Nettavisen* Nyheter.

Her er det sunne sexleketøyet

Kan man også være grønn i sengen? Vi spurte ekspertene.

15.09.08 08:47

(SIDE2:) Vi lever i et bruk- og kast samfunn, men trenden beveger seg mot å leve etter mer bærekraftige og økologiske prinsipper.

Dette gjelder også for sexindustrien, hvor økologiske sexleketøy har blitt introdusert på markedet.

Les også: Sexleketøyene du trenger

Strenge krav
For at et sexleketøy skal være økologisk, må det være laget av naturlige materialer. Produktmaterialene må kunne brytes ned, eller ikke forurense, og dette gjør at det er vanskelig å produsere produkter som møter alle kravene.

- Kondomeriet selger dildoer som er laget av silikon og glass. Det lages sexleketøy av tre, stein, gull og andre edle metaller, men da først og fremst dildoer. Vibratorer må inneholde andre komponenter, men her kan man gå for ting av silikon, og da er det mye å velge i, opplyser sexpirator Cecilie Kjensli til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

For dårlig
Kjersti Antonsen, sexolog og nettredaktør for Kondomeriet, forteller at de ikke har økologiske produkter til salg i sine butikker, og forklaringen er enkel.

- Vi har ikke funnet gode nok produkter som er laget av tre eller keramikk, derfor selger vi det heller ikke. Det er viktig at vi leverer kvalitet til kundene våre, derfor finner man heller ikke økologisk merkede glidemidler i vårt sortiment, sier Antonsen, og legger til at om de finner produkter som tilfredsstiller deres kvalitetskrav vil de bli vurdert på lik linje med de andre produktene kjeden fører.

Silikon er trendy
Mange velger produkter laget av silikon, og Kjensli som også er innehaver av Cpunktet.no, mener det er viktig at produktet er laget av 100 prosent silikon for at det skal være miljøvennlig.

- For at et sexleketøy av silikon skal være miljøvennlig, så må det inneholde 100 prosent silikon, og ikke bare litt. Ellers har det ingen effekt. Men inneholder det over 20 prosent, om jeg ikke tar feil, så har de lov til å kalle det silikon, men da er det jaggu utvanna, sier Kjensli og oppfordrer alle til å være bevisste på hva produktene de velger er laget av.

Klikk på bildet for å forstørre.

Studer pakningen
Selv om Kjensli mener det skal mye til for at man skal bli forgiftet av sexleketøy, kan man få hudirritasjon i form av kløe, svie og allergi om man bruker produkter laget av spesielle materialer.

- Jeg fører bare hudvennlige produkter, og oppfordrer kundene mine til å styre unna vibratorrens som er så populært, men som ofte inneholder sprit og andre ting som kan irritere slimhinnene i underlivet, og ødelegge den naturlige bakteriefloraen, forklarer Kjensli.

Men det er ingen grunn til stor bekymring, og Antonsen sier at man ikke trenger å være bekymret for kjøp av sexleketøy.

- Ola og Kari Normann kan føle seg helt trygge på sexleketøy de kjøper fra Kondomeriet. Alle produkter vi fører er CE-godkjente. Det betyr at alt innhold ligger innenfor EU-standard og er trygt å bruke, sier hun.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Annonsebilag