*Nettavisen* Nyheter.

Her er drapsmannens hemmelige liv på nett

Gjerningsmannen var en 21-åring som var hjemmehørende i Trollhättan. Han ble skutt av politiet og døde senere på sykehus. Mannen var ikledd lang svart kappe og hadde på seg en maske og hjelm, og bevæpnet med et langt sverd. Foto: - (Afp)

Mannen som drepte to personer på en svensk skole, levde et nett-liv preget av interesse for mørk musikk, sadisme, drap og ny-nazisme.

22.10.15 20:52

Mannen (21) som drepte en assistent og en elev på en skole i Trollhättan i Sverige torsdag formiddag, ser ut til å ha levd et mørkt liv på internett, skriver svenske Nyheter 24.

Gjerningsmannen ble skutt av politiet og døde senere av skuddskadene. Ytterligere to personer ble skadet i angrepet, og ligger på sykehus.

Nettaktiviteten til 21-åringen preges av interesse for mørk musikk, sadisme, drap, ny-nazisme og Sverigedemokraterna, skriver avisen.

Les også: Elever tok bilde med drapsmannen i Trollhättan

- Tilintetgjørelsens sønn
Så sent som onsdag kveld lastet angrepsmannen opp sangen «Dragula» med Rob Zombie opp på Facebook. Sangen innledes med ordene: «Dead I am the one, exterminating son» (Død, jeg er den ene, tilintetgjørelsens sønn).

Gjerningsmannen skal også ha vært svært aktiv på YouTube, hvor han skal ha vist en spesiell interesse for videoer som hyller ny-nazisme, i tillegg til dokumentarer om Nazi-tyskland og våpen fra andre verdenskrig.

Islam-hat
Gjerningsmannen skal også ha vært opptatt av videoer som går til angrep på religion, og da spesielt islam. 21-åringen har også vist interesse for videoer av Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson.

Gjerningsmannen har også likt en mørk låt av bandet Suicide Commando, der teksten lyder: «A lot of blood, a lot of pain, welcome to my twisted game», «Release the hate, release the pain, welcome to my sadist game. Cry for help, unleash the pain, hate possessed me.» (Masse blod, mye smerte, velkommen til min forvridde lek. Frigjør hatet, frigjør smerten, velkommen til min sadistiske lek. Rop om hjelp, slipp løs smerten, jeg er besatt av hat).

- Ikke gå på skolen i morgen
På internett går det også rykter om at gjerningsmannen frarådet folk onsdag kveld om å møte opp på skolen torsdag. Dette skal han angivelig ha gjort på et forum.

«Noen av dere er allrighte. Ikke gå på skolen i morgen om dere bor i Sverige», lyder den angivelig advarselen, som en nettbruker hevder å ha tatt skjermdump av.

Fakta

Fakta om skoleangrepet i Sverige

Gutt (11) blant de drepte
Ifølge Aftonbladeter de døde en 11-årig gutt, mens det andre offeret er en mann.

Ytterligere to personer som ble såret i angrepet, ligger på sykehus. Disse er en voksen og en 15-årig gutt som også er elev ved skolen. Sykehuset opplyser at de to er alvorlig skadd, men at tilstanden er stabil.

Gjerningsmannen var en 21-åring som var hjemmehørende i Trollhättan

Politiet har ikke gått offentlig ut med opplysninger om ham, men etterforskningsleder Tord Haraldsson opplyser at politiet ikke kjente til ham fra tidligere.

Banket på dører
- Gjerningsmannen kom maskert til stedet, og utenfor møtte han en lærer som han angriper med kniv. Etterpå tar han seg inn i bygningen og møter ytterligere én person, som blir angrepet. Dette er en av dem som nå er døde, forklarte Haraldson.

Inne i skolebygningen gikk gjerningsmannen til to forskjellige klasserom og banket på. Den ene eleven som åpnet døren til det ene klasserommet, er gutten som ble angrepet og senere døde av skadene.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Tilstanden er kritisk for den ene av de to overlevende etter skoleangrepet i Trollhättan i Sverige, opplyser sykehuset. Norra Älvborgs fylkessykehus endret ved 17.20-tiden torsdag tilstanden til den ene av de to fra alvorlig til kritisk. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Stikkvåpen
Mannen brukte to våpen. Ifølge politiet dreide det seg om «kraftige stikkvåpen». Politiet opplyser at de ikke har opplysninger om at det skal ha vært flere gjerningsmenn involvert.

Politiet vil undersøke om gjerningsmannen har lagt ut informasjon om angrepet på internett. Ifølge Haraldsson var 21-åringen trolig ikke i stand til å bli avhørt før han døde.

I gjerningsmannens leilighet har det blitt funnet ting som er «interessante», men politiet vil ikke gå inn på hva slags ting det dreier seg om.

Solberg: - Et grusomt angrep
Statsminister Erna Solberg (H) sier det er sjokkerende å høre om hendelsene ved Kronan skole i Trollhättan i Sverige.

- Det er sjokkerende å høre om hendelsen i Sverige i dag. Uskyldige og forsvarsløse mennesker er utsatt for et grusomt og feigt angrep på en skole i Trollhättan. Mine tanker går nå til ofrene og deres familier, og til et helt lokalsamfunn som er rammet, sier Solberg til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.