Gå til sidens hovedinnhold

Her er fattigmannsrenta

Bank2 gir lån til nordmenn med betalingsproblemer. Sjekk hvor mye det koster å være fattig.

Bank2 er banken for dem som ikke får lån i «vanlige» banker. Banken profilerer seg som løsningen for folk som har havnet i store økonomiske problemer.

Men til hvilken pris?

Dobbelt så høy rente
- Våre kunder oppnår i snitt en effektiv lånerente på 12,4 prosent på lån under 300.000 kroner og 9,5 prosent effektiv rente på lån over 300.000 kroner, opplyser utlånssjef Terje Gromholt til Nettavisen.

Det koster altså flesk å være kunde i Bank2.

Den effektive renten på 12,4 prosent er dobbel så høy som for et tilsvarende lån i for eksempel DnB NOR, selv etter DnB NORs rentehopp tirsdag. Storbanken tilbyr nå en effektiv rente på 6,7 prosent for lån med sikkerhet i bolig innenfor 70 prosent.

Risiko og arbeid
Bank2 krever sikkerhet for absolutt alle lån banken gir. Enten i form av sikkerhet i egen aller andres bolig eller i form av kausjonist-garanti.

- Hvorfor er renten så høy når dere har sikkerhet for alle lån?

- Risiko og arbeid. Det er årsaken sier Gromholt og utdyper: - Kundene våre er ofte personer med betalingsanmerkninger eller de har blitt nektet lån i sin hovedbank. Det er klart vi tar oss betalt for å ta en risiko andre har sagt nei til. I tillegg krever våre kunder en god del mer arbeid enn kunder med god økonomi, forklarer han.

Lykkes som «mellomstasjon»
Han understreker at Bank2 kun er ment å være en «mellomstasjon».

- Vi hjelper folk ut av et imidlertidig uføre. I tillegg til å gi lån bruker vi tid på dialog og til rådgivning av hver enkelt kunde. Vårt ønske er å hjelpe kunden til å få «normalisert» privatøkonomien så raskt som mulig, sier Gromholt.

Han mener kundenes omløpstid er en sterk indikasjon på at banken lykkes i hjelpe mange.

Hva mener du? Ta del i diskusjongruppen under.

Les flere artikler om privatøkonomi her.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger