- Hvis ikke innholdbransjen går løs på denne siden med alt de har, så skjønner jeg ingenting, sier web-ekspert og daglig leder i blogg.no, Kjetil Manheim, til Nettavisen.

Han snakker om Popcorn time, en ny gratis og ulovlig nettjeneste for deling av filmer og tv-serier.

Redaktøren i blogg.no har fulgt utviklingen på weben i en årrekke, og varsler at pirattjenesten Popcorn time er den første av mange ny ulovlige såkalte «streaming»-tjenester som vil skape problemer for innholdsbransjen.

- Dette er så bra at hvis ikke tjenesten blir fjernet raskt så har bransjen et større problem enn Pirate Bay noen sinne var, sier han.

Enklere og bedre
De siste årene har betalingstjenester som Netflix, Viaplay og HBO fått publikum til å åpne lommeboka fremfor å ulovlig laste ned filmer og tv-serier fra sider som Pirat Bay.

De billige abonnementsordningene gir forbrukerne filmer på en langt enklere og sikrere måte enn de gamle piratsidene, som baserer seg på at du må laste ned film-filer uten egentlig å vite hva du får ned på maskinen.

Nå har piratene kommet med et tilbud som er enklere, bedre og mye billigere enn de nye abonnementtjenestene.

Ingen geografiske hindre

Popcorn Time søker weben etter filmer og tv-serier som den laster ned, og serverer til deg gjennom streaming. Du trenger altså ikke å laste ned filen selv.

Personene bak nettsiden er fullstendig klar over at du kan bryte loven om du titter på en film gjennom Popcorn Time. På nettsiden står det: «Nedlasting av materiale med opphavsrett kan være ulovlig i ditt land. Brukes på eget ansvar».

- Helt fantastisk

- Navigasjonen er helt fantastisk og du kan velge mellom de helt nye filmene, sier Manheim. Han testet Popocorn time med filmen «The big trail» fra 1930 - en film som ikke skal gi ham noen opphavsrettslige problemer.

- Om Popcorn time overlever spiller egentlig ingen rolle. Poenget er at andre lignende pirattjenester kommer til å poppe opp over alt, spår Manheim.

Han mener at innholdsbransjen på mange måter har seg selv å takke for at nettsider som Popcorn time vinner kampen om hjemmemarkedet.

- Må slippe alt

- Dette er nok et eksempel på at innholdsbransjen skaper problemer for seg selv ved å holde tilbake produkter fra brukerne, mener Manheim.

For mens betalingstjenester som Netflix distribuerer en begrenset mengde filmer og serier i Norge, vil du gratis kunne få tilgang til det nyeste gjennom de nye piratsidene.

- Hvorfor skal man vente på at Netflix skal slippe sesong tre og fire av Walking Dead i Norge, når de allerede er tilgjengelige på tjenester som Popcorn time, sier Manheim.

Han mener at bransjen nå bare har én ting å gjøre.

- De må begynne å slippe alt i alle land med en gang på de gode tjenestene de ennå har kunder på, sier Manheim.