Her er finanskriseklokka

Slik preget nedgangstidene verdens største klokkeutstilling.

(LXUS.no) Årets store klokkeutstilling i Basel, Sveits er over. Her har verdens klokkeprodusenter briefet med sine nye glitrende modeller for klokkeglade entusiaster.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Finanskrisen har ikke lagt lokk på antall karat av gull og diamanter som pryder Baselworld 2009 - verdens største klokke- og smykkeutstilling. Tvert imot har den vært til inspirasjon for en av utstillingens mest innovative kreasjoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

LES OGSÅ:
Klokken alle vil ha
Obamas klokketro på gammel klassiker

Den kreative sveitsiske klokkemakeren Romain Jerome lanserte sin "Finanskrise Tourbillon" - se toppbildet. Urskiven er prydet med valutasymbolene yen, dollar, euro og pund - hver av dem passende puttet i hvert sitt krater.

Romain Jerome har tidligere gjort seg kjent for å ha laget klokke med fragmenter både fra det forliste Titanic og fra romfartøyet Apollo XI.

Overdådige smykker

Baselworld dreier seg ikke bare om klokker. Men også smykkebransjen nyter Baselworlds finanskrisefrie sone.

Klikk på bildet for å forstørre.

Chairman

Tegneseriefiguren Hello Kitty feirer sitt 35-års jubileum og feirer dette med en super Kitty-figur. Preget med én diamant, 1939 topazer, 403 rosa safirer og tusensvis av perler, havner denne litt i øvre sjiktet av hva en slik figur bør koste. Om noen kjøper denne må de punge ut med 125.000 euro - eller 1,1 millioner kroner med dagens kurs.

Også mobiltelefonen "Chairman" vakte oppsikt på smykke og klokkeutstillingen. Denne mobilen tar energikrisen på alvor, eller i alle fall den energikrisen som dukker opp når mobilbatteriet blir tomt. Mobilen bruker nemlig samme teknologi som selvopptrekkende klokker til å forlenge batteriets levetid.

Da rekker man kanskje å ringe hjem etter flere penger til en ny diamantklokke.

Klikk på bildet for å forstørre.

BASELWORLD 2009 er over for nå. Finanskrisen klarte ikke stoppe den store klokkefesten. Foto: Scanpix

Har du et luksustips?Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.