Skal du fly fra Oslo lufthavn Gardermoen mandag, eller venter du på å komme hjem til jul? Snøen har skapt problemer på flere euopeiske flyplasser. Her er oversikten over avgangene som er forsinket eller kansellert.

Sjekk din avgang her

Sjekk ankomster til Oslo lufthavn Gardermoen her

Må vente i fire dager
- Jeg skulle reist søndag, men sitter nå på et hotell på Heathrow. Beskjeden fra SAS er at det ikke er mulig å komme hjem før lillejulaften. Det var en strek i regningen. Det er sykdom i familien, og jeg ser virkelig fram til å komme hjem, sier Karen Bårje fra Tromsø, som studerer i Skottland.

- Problemene fortsetter
- Berlin Tägel, Paris og London er blant flyplassene som er hardest rammet, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen til Nettavisen. Meldingene fra Europa tyder på at værproblemene ikke er over med det første.

- Det er ganske kraftig snøvær i Paris nå, og man frykter at dette også vil ramme London senere, sier han.

Mange fortvilte reisende
På Gardermoen skaper ikke snøen noen problemer, tavlene med avgangs- og ankomsttider forteller sitt tydelige språk om problemene snøen skaper andre steder.

- Det er mange fortvilte passasjerer som sitter og håper på at deres fly skal komme, men de fleste kommer seg av gårde, selv om det er forsinkelser, sier Kobro.

Han ber folk følge med på flyplassenes og flyselskapenes nettsider, sosiale medier og sjekke mobilen sin. Mange sliter med å nå fram til sitt flyselskap på telefon på grunn av stor trafikk.

- De flyplassene som nå er rammet, er de ikke rustet for vintervær som dette?

- Ikke slik vi er vant med. Derfor har de ikke investert i brøyteredskaper på samme måte, forklarer Kobro.

Feltsenger på Charles de Gaulle
Søndag ble mange reisende tvunget til å overnatte på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. Det franske sivilforsvaret rigget til feltsenger på terminalen for de som fikk et ufrivillig langt opphold på flyplassen.

Det er forsinkelser fra Gardermoen til Charles de Gaulle mandag. Alitalias rute AZ 3565 med rutemessig avgang 06.35 får i stedet avgang 07, mens Air France rute AF 1275 får avgang 07, en snau halvtime etter planen.

På nettsiden melder flyplassen at det kan bli forsinkelser og kanselleringer på grunn av snøen.

Er du på reisefot og er rammet av værproblemene?

Tips oss på SMS/MMS merket «TIPS» til 2242 eller send epost til tips@nettavisen.no

Heathrow venter at problemene vil fortsette
Til London Heathrow er SAS rute SK 803 klokka 07.50 innstilt.

Mandag melder Heathrow på sin hjemmeside at flyplassen vil holde åpent, men at det blir et begrenset antall ankomster og avganger på grunn av værforholdene. Det ventes flere kanselleringer og forsinkelser i dagene som kommer.

Heathrow Airport holder de reisende informert også via Twitter .

Søndag var det bare et fåtall fly som tok av fra og ankom Heathrow, og tusenvis av briter fikk sine reiseplaner spolert. Mange ble tvunget til å overnatte på flyplassen, melder BBC News.

Se webkamera fra terminalen her

Les også: Snøkaoset i store bilder