RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er folk flest utro

Sist oppdatert:
Overraskende mange har latt følelsene ta overhånd på jobben. Det kan få store konsekvenser.

(SIDE2): Over halvparten av alle nordmenn har hatt et romantisk forhold til en kollega, viser en ny undersøkelse utført av rekrutteringsbyrået Monster.

Samtidig er sidesprang på jobben den typen utroskap som øker mest.

– Ofte er de involverte veldig lite diskré på jobben. Kanskje ser man at to medarbeidere ofte spiser lunsj sammen bare de to, eller de trekker seg tilbake på utflukter. Det vil fort oppstå rykter, og det skal godt gjøres å holde det hemmelig, sier klinisk psykolog Frode Thuen til Ukeavisen Ledelse.

Slike forhold er ikke alltid like enkle å håndtere - verken for kollegene eller for sjefen.

– Slike situasjoner blir veldig ofte fortiet. Lederen griper ikke inn fordi man føler romansen tilhører privatlivet, og fordi man ikke vet hvordan man skal håndtere saken. Men så lenge en romanse skjer på jobben, er det et jobbspørsmål, mener Thuen.

Han oppfordrer sjefer til å ta opp forholdet i en medarbeidersamtale, få de ansatte til å innse konsekvensene og deretter være en «moralsk dommer.»

Store ringvirkninger
Hvis utroskap på jobben oppdages er konsekvensene store – både på hjemmefronten og på jobben.

– Hvis ektefellen eller samboeren ønsker å fortsette forholdet, vil betingelsen ofte være at den utro part må skifte jobb. I tillegg er samlivsbrudd en stor stressfaktor som ofte går ut over jobben – 25 prosent av de som blir skilt blir sykemeldt i forbindelse med bruddet, sier Thuen.

Les mer om sex og samliv her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere