RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er fondenes karakterbok

Sist oppdatert:
Morningstar har delt ut sin månedlige karakterbok til aksjefondene. Her kan du se hvem som får premie og hvem som får stryk
iMarkedet har en egen fondstjeneste som drives i samarbeid med fondsanalyseselskapet Morningstar. Her kan du se hvordan dine fond gjøre det: iMarkedets fondsside

Morningstar har delt ut sine stjerner til norske aksjefond igjen ved utgangen av januar.

Ett nytt fond har fått toppscoren, fem stjerner. Det er Avanse OBX Indeks, som rykker opp fra fire.

De andre som har toppscore er Fondsforvaltnings to fond Pluss OBX Indeks og Pluss Markedsverdi, Gambak Kapital, Orkla Finans 30 og Storebrand Verdi. I tillegg tar vi med Skagen Vekst, som har fem stjerner, men som hos Morningstar ikke er klassifisert som et norsk fond.

Terra Spar mister sin femte stjerne, og ender med fire.

Ser vi på dumpekandidatene med én stjerne, stiller Sundal Collier "sterkt" med tre av syv bunnfond: Sundal Collier Aktiv, Sundal Collier Norge og Globus Norge. Andre enstjernes fond er Nordea SMB II, Terra Vekst, Tyren Norge, samt Storebrand Vekst, hvor sistenevnte dumper fra to stjerner.

Morningstar rangerer fond basert på både avkastning og risiko, og firmaets karakterbok blir brukt som rettesnor for mange fondssparere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere