RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er framtidsmobilene

Foto: Marte Ottemo, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Uttrekkbare vinger, fleksible skjermer og mobiler som ser ut som små sneglehus. Det er noen eksempler på hvordan mobilene kommer til å se ut i framtiden. Se alle bildene her.

TV 2 Nettavisen fikk bli med til Siemens Mobiles designvugge, og se hvordan de tenker seg at framtidens mobil kommer til å se ut. Og her var det både mye rart og morsomt å finne.

«Designaffairs» heter selskapet som utvikler nye konsepter for Siemens, og selv om de er heleide av mobilselskapet, utvikler de også konsepter for andre selskaper, om enn ikke på mobiler.

Det er «designaffairs» som er ansvarlige for at tastene på Siemens SX1 ligger på hver sin side av telefonen, i stedet for som et vanlig tastatur, og de sitter allerede og tegner på mobilene du og jeg først får se i 2005/2006.

Dermed sitter de med den virkelige kompetansen på hvordan mobiltelefonene kommer til å se ut i framtiden.

Skjermrevolusjon
Uli Skrypalle er sjef for hele «designaffairs», og han tror skjermene kommer til å bli aller mest forandret i nærmeste framtid.

- Allerede i dag finnes det skjermer som kan bøyes på samme måte som vanlig papir, men det er for dyrt å bruke i vanlig produksjon. Når bare disse blir billigere, kommer vi til å se mobiltelefoner med uttrekkbare, bøyelige skjermer, sier han til TV 2 Nettavisen.

Flerbruksmobilen
Han spår også at mobiltelefonbiten kommer til å bli underordnet de andre funksjonene, og at vi snart har flere mobiler hver, til ulikt bruk.

- Jeg tror ikke vi får se én fantastisk enhet som kan alt, men mobiltelefoner som retter seg mot ulike nisjer. Se for deg en businessmann som flyr fra Tokyo til New York. Han kommer til å ha en businesstelefon med seg på flyet, hvor han kan jobbe med regneark og surfe på nettet. Men så har han pakket med seg treningsklær slik at han kan ta seg en joggetur i Central Park, og da tar han med seg sportsmobilen sin, som har både pulsmåler og kaloriteller, sier han entusiastisk.

Men Siemens og «designaffairs» har pønsket ut mange nye mobiltelefoner, og formfaktoren på noen er mildest sagt uvanlig. Se alle bildene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere