*Nettavisen* Nyheter.

Her er fremmedkrigernes hovedsete i Europa

Molenbeek i Brussel må finne seg i stempelet som et av arnestedene for terror og radikalisering i Europa. Foto: Yves Herman (Reuters)

Ingen andre europeiske land har produsert så mange fremmedkrigere sett opp mot innbyggertallet.

18.11.15 23:40

Belgisk politi har etter terrorangrepet i Paris arrestert flere personer i Brussel-bydelen Molenbeek, som utpekes som et arnested for europeisk terror.

Ifølge data som er sammenstilt av Radio Free Europe/Radio Liberty, er Belgia det landet i Europa som har bidratt med flest fremmedkrigere, sett opp mot innbyggertallet, til Den islamske stat (IS), melder Statista.

De anslår at det er 40 fremmedkrigere per én million innbygger i Belgia som har reist til Syria eller Irak.

Mens Jordan, Tunisia og Saudi-Arabia er de tre landene i verden som bidrar med flest fremmedkrigere til IS i forhold til innbyggertallet. Landene forsyner IS med henholdsvis 315, 280 og 107 fremmekrigere per én million innbygger.

Norge har ifølge Radio Free Europe/Radio Liberty tolv fremmedkrigere per én million innbygger.

Sverige har imidlertid hele 32 fremmedkrigere per én million innbygger.

(Artikkelen fortsetter under grafikken).Brussel-bydel frykter terrorstempel
Mandag aksjonerte tungt væpnet og maskert politi i Rue Delaunoy i Molenbeek på jakt etter franske Abdeslam. Som flere andre menn som knyttes til Paris-terroren, har han forbindelse til dette området vest i Belgias hovedstad Brussel.

- Molenbeek er ikke terrorisme, det er hjemmet vårt, sier Beni frustrert om oppmerksomheten bydelen nå får i verdenspressen.

Fattig
Molenbeek er med sine rundt 100.000 innbyggere av Belgias fattigste. Bydelen er tett befolket, og rundt 80 prosent har ifølge AFP opprinnelse fra Nord-Afrika. Nå prøver belgiske ledere å finne forklaringen på at området er blitt kjent som et arnested for terrorisme.

Sammensatt
Molenbeek er en sammensatt bydel med falleferdige områder, men også middelklassehjem og en hyggelig markedsplass. Innbyggere NTB snakker med, er både overrasket og frustrert etterterroravsløringene.

- Jeg tror vi alle er overrasket. Det føles som om Molenbeek er to plasser. Ett der vi lever livene våre, og ett der disse terroristene er, sier en 46 år gammel kvinne som ikke vil oppgi navn.

- Vi vet det finnes radikalisering, men det er jo ikke noe man ser i dagliglivet, sier Leila Bodeux, som jobber for en frivillig organisasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag