RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er fremtidens fotballhelter

Sist oppdatert:
Norges neste fotballhelter kommer fra hele verden, men felles for alle er at de spiller for Norge og ditt klubblag. Se fremtidens landslagshelter her.

(YEYE): Glem gamlingene Martin Andresen, Thorstein Helstad og Thomas Myhre. Her er ungdommen som er i ferd med å ta over både landslag og klubblag.

Vadim Demidov (RBK)
Den 21 år gamle forsvarsspilleren er opprinnelig født i Riga i Latvia, men flyttet til Norge som ung. Han har spilt for Norges U-21-landslag. Hans far har vært sovjetisk landslagsspiller i håndball, og trener nå Nordstrand. Demidov har spilt både midstopper og på midtbanen. Han har tidligere spilt for Hønefoss, Sandefjord, Larvik, Fram og Runar.

Alexander Tettey (RBK)
Tettey er født i Accra, Ghana. Han kom til Norge i 1999. Han fikk sin debut for Rosenborg i 1993 etter at han kom fra den lokale klubben Kolstad i Trondheim. I fjorårssesongen spilte 21-åringen (han fyller 22 den 4.april) spilte han 22 av 26 kamper, og fikk sin debut på A-landslaget. Han er nå Rosenborgs visekaptein.

Per Ciljan Skjelbred (RBK)
Ciljan fyller 21 år den 16.juni i år, men har allerede blitt en av de mest profilerte stjernene hos RBK. Hans gjennombrudd kom gjennom programmet «Proffdrømmen» på TV 3. Han trente med Liverpool og fikk tilbud om å prøvespille, men valgte å bli en del av Rosenborgs juniorstall. Han debuterte som 16-åring for Rosenborg den 9.juni 2004. Ciljan debuterte på A-landslaget som 19-åring og er en fast spiller hos RBK.

Michael Kleppe Jamtfall (RBK)
Jamtfall er sønn av den tidligere storkeeperen Jørn Jamtfall hos Rosenborg. Den 21 år gamle spilleren debuterte for Rosenborg i 2005 og har landskamper for G-17, G-18, G-19 og U-21.

Mushaga Bakenga (RBK)
Bakenga skrev under for RBK i juni 2007 etter at han nær havnet i Chelsea etter en landslagssamling. Han er regnet som ett av de største talentene hos Rosenborg, og er i juniorstallen til klubben. Bakenga er spiss og 16 år gammel.

Jo Sondre Aas (RBK)
Nitten år gamle Aas kom til Rosenborgs juniorlag i 2006. Han laget totalt 23 mål for Rosenborgs andre-og tredjelag i 2006. Han debuterte for A-laget til Rosenborg i 2007 og er nå fast medlem av Rosenborgs A-stall.

Tarik Elyounoussi (Fredrikstad)
Tarik er født i Marokko og er 20 år gammel. Han kommer fra samme landsby i Marokko som Mohammed Fellah hos VIF. Han debuterte for Fredrikstad i 2005 og ble kåret til årets unge spiller av Norges fotballforbund i 2007. Tarik har blitt invitert av både Chelsea og Portsmouth for prøvespill, men har foreløpig takket nei.

Lasse Staw (Fredrikstad)
Den 20 år gamle Lasse Staw debuterte for Fredrikstad i 2004 og har vært på prøvespill i Aston Villa. Han har vært fast inventar på flere aldersbestemte lag. Han er en av to 20 år gamle keepere på Fredrikstad, den andre er Erik Mellevold Bråthen (som fyller 21 i løpet av året).

Martin Elvestad (Fredrikstad)
Den 18 år gamle midtbanespilleren Martin Elvestad kom til Fredrikstad i 2003 og var i fjor med på G-18-laget til Norge. Han har også spilt på G-19. Totalt har han 24 landskamper på aldersbestemte lag. Han har vært i A-stallen siden han var 16.

Fredrik Gulsvik (Odd)
Fredrik Gulsvik fikk 21 kamper for Odd i sesongen 2007, hvor han også debuterte på A-laget. Han fyller 19 år i 2008, og har vært fast inventar på mange aldersbestemte lag.

Jørgen Horn (VIF/Viking)
Horn er leid ut til Viking i sesongen 2008. Den 20 år gamle midtstopperen har 9 kamper for U21-laget til Norge og fikk 9 kamper i Tippeligaen for VIF i 2007.

Kristian Brix (VIF/Sogndal)
Brix fikk kontrakt med VIF i 2007 og har totalt 22 landskamper på aldersbestemte lag. Syttenåringen fikk 4 kamper i Tippeligaen i 2007. Brix er utleid til Sogndal fram til 9.juni.

Harmeet Singh (VIF)
Singh skrev A-lagskontrakt med Vålerenga i 2007 og har totalt 23 landskamper på aldersbestemte lag. Han spiller på midtbanen og debuterte for rekruttlaget til Vålerenga i 2005, som 14-åring.

Aram Khalili (Start)
Den 18 år gamle Aram er født i Iran, men har spilt for norske aldersbestemte landslag. Fikk A-lagskontrakt med Start i 2007, og debuterte også i Tippeliagen.

Erling Fotland Knudson (Lyn)
Knudson debuterte på Lyn med å score to mål. Han regnes også som en av Norges beste triksere (se video her). Den 19 år gamle spilleren fikk 8 kamper for Lyn i 2007, og laget 3 mål.

Jo Inge Berget (Lyn)
Berget er 17 år gammel og har tidligere spilt på Gran og Hadeland fotball. Han debuterte på Lyns a-lag i 2007 med tre innhopp. Han spiller både på midtbanen og i angrep. Lyn har også flere unge talenter som allerede har vist seg fram: Kim Andre Madsen (19 år), Magne Simonsen (19 år) og Erling Knudtzon (19 år).

Petter Orry Larsen (Aalesund)
Nitten år gamle Larsen er den nest yngste i A-troppen til Aalesund. Han har vært kaptein og midtbanestrateg på aldersbestemte lag for Norge. Har foreløpig ikke debutert for Aalesunds A-lag.

Tommy Høiland (Viking)
Høiland kom fra Bryne før sesongen i år og har flere kamper på aldersbestemte landslag. Han prøvespilte hos Tottenham som 15-åring. Høiland fikk 19 kamper for Bryne i 2007-sespngen.

Andreas Ulland Andersen (Viking)
Andreas har spilt både på U17- og U19-landslaget. Han debuterte på Vikings A-lag i 2007. Attenåringen spiller på midtbanen. Viking har også to store talenter i Arild Østbø og Aslak Falck.

Marius Boldt (Strømsgodset)
Den nitten år gamle Boldt har spilt på aldersbemste landslag og fikk sin debut i forsvaret til Strømsgodset i 2007.

Ola Kamara (Stabæk)
Den atten år gamle Ola Kamara debuterte som spiss for Stabæk som sekstenåring. Ble utleid til Hønefoss i 2007. Han har kamper på aldersbestemte lag.

Vegar Eggen Hedenstad (Stabæk)
Som 14-åring debuterte Hedenstad for sin gamle klubb Elverum. Han har vært landslagskaptein for aldersbestemte lag og regnes som et stortalent. Hedenstad er 16 år gammel. Stabæk har også talentene Thorstein Andersen Aase (16 år), Tor Marius Gromstad (18 år), Thomas Rogne (17 år) og Kristoffer Jensen (18 år) i A-stallen.

Stefan Johansen (Bodø/Glimt)
Den 18 år gamle Stefan Johansen er spiss på Bodø/Glimt, en klubb han kom til som 14-åring. Han har landskamper for G-15 og G-18, og spilte tre kamper for Bodø/Glimt i sesongen 2007.

Yaw Ihle Amankwah (Brann)
Yaw ble kjøpt fra Fana i 2007, men var utleid til klubben i sesongen. Han er medlem av A-stallen til Brann i 2008, og regnes som et stort talent i Bergensklubben.

Er det flere du mener kommer til å prege landslag og klubblag i tiden framover? Hvem er din favoritt? Bruk kommentarfeltet under.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere