Gå til sidens hovedinnhold

Her er Groruddalens dyreste bolig

Kjempevillaen i Alunsjøveien 39 i Bydel Grorud har en prisantydning på 14,7 millioner kroner.

AMMERUD: – Det er utvilsomt en av de største og dyreste boligene du finner i Groruddalen. Man skal lete lenge for å finne boliger over ti millioner på denne kanten av byen, sier megler Gøran Sørensen i Privatmegleren.

LES OGSÅ: Villa til 22 mill. til salgs på Grefsen

Et søk på Finn.no bekrefter at dette ikke bare er den dyreste og mest eksklusive eiendommen i Grorud bydel, men også i hele Groruddalen.

Høytliggende basseng

Boligen, som er på hele 439 m² i primærrom og har 7 soverom, ligger helt øverst ved Lillomarka.

Med boligen følger et utendørsbasseng som ifølge megler trolig er det privatbassenget i Oslo som ligger høyest over havet.

Området var tidligere et hyttefelt, men nå er det primært villaer og eneboliger her. Boligen i Alunsjøveien 39 ble bygget i 1999.

Megler forteller at det har vært en del henvendelser og noen bud inne.

– Men budet har ikke vært tilstrekkelig, og selger har ikke dårlig tid. Så vi venter på den rette kjøperen. Det tar litt tid å selge en bolig i denne prisklassen, sier Sørensen.

LES OGSÅ: – Ingen menneskerett å bo i Oslo

Sjelden luksus

Målgruppen for denne boligen forteller megler kan være noen med tilknytning til området, gjerne noen med stor familie.

– Boligen har praktikantdel og separate områder, så den er ideell som generasjonsbolig, sier Sørensen og legger til at huset ligger flott til, med sol hele dagen, i et barnevennlig og skjermet villastrøk rett ved marka.

Det er ingen gjennomgangstrafikk her.

– Det er helt klart et av de fineste områdene på denne kanten av byen, sier han.

LES OGSÅ: Bolig i boks på Kringsjå

Et sunt marked

Gøran Sørensen forteller at dagens marked er selektivt.

– Folk er litt avventende, og det tror jeg bare er sunt. Det er fordi det er mange boliger å velge mellom nå, så mange bruker litt mer tid på å finne den rette boligen, sier han og legger til at selv om Grorud Bydel har hatt en god prisvekst er det fortsatt mulig å gjøre gode kjøp her.

– Også for dem som ønsker hus i prisklassen som Alunsjøveien 39 ligger på, vil prisen ligge 20-25 prosent lavere enn for et tilsvarende hus på Nordstrand, sier Sørensen.

LES OGSÅ: Så mye har din bolig falt i pris

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn