*Nettavisen* Nyheter.

Her er Hagens nye mann

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Ny Orkla-sjef klar.

08.09.10 11:00

Orklas styre har utnevnt 50 år gamle Bjørn M. Wiggen (50) som konsernsjef i Orkla. Han leder i dag Sapa, og vil umiddelbart ta over etter Dag J. Opedal.

- Styret er overbevist om at Bjørn M. Wiggen har de beste forutsetninger for å lede Orkla videre på en god måte til beste for aksjonærer og ansatte. Hans gjennomføringsevne, oppnådde resultater og brede internasjonale ledererfaring i og utenfor Orkla var avgjørende for utnevnelsen, skriver styreleder Stein Erik Hagen i en melding.

Wiggen var en av dem som kom frem i bildet da Orkla solgte ut sin mediavirksomhet, Orkla Media til britiske David Mongomery. Han ledet også operasjonen en periode i Norge. Innsettelsen av han i sjefstolen i Orkla er blitt tolket som at Orklas sterke mann, Stein Erik Hagen, ønsker å selge ut ytterligere delere av selskapet. Dette kommer også klart frem i en melding fra selskapet

- Orkla vil fortsatt være et diversifisert porteføljeselskap. Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjoner og kompetanse, men samtidig er det viktig å prioritere ressursene slik at Orklas forutsetninger for langsiktig verdiskapning for aksjonærene blir størst mulig. Det er gode vekst­mulig­heter eksempelvis i de markeder Orkla Brands og Sapa har virksomhet i, og vi ser særlig potensial for oss i Asia. Vi vil konsentrere konsernets virksomhet om færre områder i tiden som kommer, og vi vil arbeide med å redusere eksponeringen mot solenergi over tid, skriver Wiggen.

Nåværende sjef for Sapas virksomhet i Nord-Amerika, Timothy R. J. Stubbs (43), erstatter Wiggen som adm. dir. i Sapa. Stubbs vil være en del av Orklas konsernledelse.

- Jeg vil også benytte anledningen til å takke Dag J. Opedal for hans omfattende innsats og mer enn 20-årige bidrag til konsernets utvikling og vekst, skriver Hagen.

Bjørn M. Wiggen er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole. Han var administerende direktør for Pripps Bryggerier i Sverige (1996-1998) og Ringnes (1998-2001). Deretter hadde han sentrale posisjoner i Carlsberg Breweries i perioden2001-2004, blant annet med ansvar for Carlsbergs bryggerier i Sentral- og Øst-Europa. Wiggen var administerende direktør i Orkla Media / Mecom Europe (2005-2007), Elkem (2008) og i Sapa (fra 2009).

Investorene ser ikke ut til å ta bølgen etter at nyheten er kjent. Orkla falt 1,32 prosent på Oslo Børs som åpner ned 0,3 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.