RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er helgens beste filmer

To utrolige filmer på kino, et knippe bra utgivelser for hjemmekinoen og en god TV-film-helg. Det er november og filmtid.

På kino

At det var flere uker siden den store kinodagen er vanskelig å se når du ser helgens kinopremierer. Her er det virkelig noe for enhver smak.

Utvilsomt er Finding Nemo helgens største premiere. En av de absolutt vakreste filmer noensinne laget er også kanskje en av de aller beste animasjonsfilmene som Disney har kommet med. Er du så heldig at du får tak i filmen på originalspråket er det både utrolig morsomt og godt gjennomført. Er du mindre heldig og må ta til takke med norsk tale så fortvil ikke: Dette er fortsatt bra. Filmen spilte inn mer enn Harry Potter, Ringenes Herre og Matrix i USA. En film du bare får med deg på størst mulig kinolerret.

En annen stor juvel på kino denne helgen er Secretary, en kjærlighetshistorie med en twist. En date-film for de som vil utfordre en eventuell framtidig kjæreste. Svært gode skuespillerprestasjoner av Maggie Gyllenhaal og James Spader sammen med et manus som gir deg en film virkelig utenom det vanlige. Filmen fikk juryens spesialpris for originalitet på Sundance-festivalen i USA. Se den.

Ellers har Meg Ryans erotiske thriller In the Cut premiere sammen med The Shape of things (med musikk av Elvis Costello). Den førstnevnte ble dårlig mottatt i USA, og kanskje spesielt Meg Ryans innsats (Entertainment Weekly sa hun var verken sexy eller spesielt god i filmen). Shape of Things er kanskje et godt tredjevalg om de to over skulle være utsolgt. Ellers kan du utsette å se Matrix Revolutions om du ikke bare må, det finnes bedre filmer der ute. Premierefilmen Le Divorce er en helt OK romantisk komedie og bedre enn Intolerable Cruelty. Og nok en gang anbefaler vi Kill Bill volume 1, og Alien - Director's Cut.

På hjemmekino

Styr utrolig langt unna Bulletproof Monk med Chow Yan-Fat og Sean William Scott, og mens du styrer unna kjører du en lang runde rundt Hvordan bli dumpet på 10 dager - en utrolig elendig film. Livet på 1.klasse er en, om mulig, enda dårligere film enn de to foregående så da anbefaler vi heller å gå for den svært morsomme Anger Management med den dårlige norske tittelen Terapi for korte lunter.

Forrige uke kom det i hvert fall en film du bør se: 25th Hour. Og er du bilgal så kan 2 fast 2 furious være noe. Dreamcatcher er ikke spennende, om du ikke synes bæsj faktisk er skummelt.

På TV

TVNorge stiller opp med Rambo - First Blood II på fredag, så da er det bare å begynne å planlegge guttekvelden. Selv om TV 2 har Nerdenes Hevn 3 (he-he... nei, den filmer glemmer du). TV 3 sender den gode cowboyfilmen Silverado midt på natten.

På lørdag har TV 3 Roxanne, en morsom og god film med Steve Martin. Musicaldramaet Selena med Jennifer Lopez er bare elendig for TVNorge på kvelden, og TV2s Satisfaction er ikke spesielt bra. Vil du holde deg inne lørdag bør du leie en av filmene over. Om du ikke venter på godbiten L.A. Confidential på natten hos TVNorge.

Søndagen bringer Detektor på NRK, den bør sees. Hos TV3 er det Bruce Willis i den middelmådige The Kid og Keanu Reeves i den dårlige The Watcher på TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere